Bo Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 a teraz siedzisz pochylona nad książką myślą zaciągasz się jak dawniej wytrawnie z nieukrywaną przyjemnością sięgasz Gry w klasy by pestkę wiśni poczuć w ustach przyjmować pocałunki słońca o tym i owym myślisz sobie i znowu witasz się z przeszłością ta nasza klasa statyści i aktorzy marni temu się z brzucha robi balon a tamtej garb jak grzyb wyrasta grają minister i lesbijka złodziejka krętacz pederasta uśmiechasz się zostajesz dłużej pośród marzeń i nowy dzień tym razem Sto lat samotności jest smutek faktów z magią zdarzeń są ci co stamtąd tak niedawno odeszli dokądś roją się od nich korytarze zamyślasz się było minęło i na nowo tym razem W poszukiwaniu straconego czasu macie tu dzbanki i do lasu idźcie by szczęścia swego szukać siostra przed lustrem maluje usta biel ramion skrywa krwawa chusta jagódki rwała jak Alinka wdzięczna i słodka miała ją zdradzić Balladynka fałszywa kotka wyszło odwrotnie daję słowo wzdychasz i smutno kiwasz głową gdzie ci do Prousta rozkładasz wachlarz a tam karty przyjaciół twarze gdzieś znikają i znowu myśl cię gdzieś przywiodła gdzie jesteś sprawdzasz młoda trawa w ręku kawałek trzymasz wiosła więc trzeba płynąć czas na zmiany pędzisz by spotkać się z królikiem Alicjo do cna zaczytana było minęło co jest tutaj strumyczek płynie za kurnikiem brodzisz po płytkim wśród piasku żwiru oraz mułu kawałków szkiełek widocznych śladów po butelkach muszelka biała i różowa choć przeważnie czarna panoszy się muszelka lubisz to miejsce strumień płynie za nic protesty ma łopianu w krainie muszli i ślimaków rogatek sztywny się unosi z kamienia też na kamień skaczesz cichutko czasem się podkradasz by natknąć się na stadko kaczek nagle dostrzegasz coś dziwnego wśród wartkiej wody w gęstwinie łodyg roślin rzecznych bieli się niczym samorodek coś co zapewne tu w tej wodzie za chwilę pewna będziesz tego jest podarunkiem od Noego jajko nieduże bo gołębie całe i świeże niemal ciepłe skarb prawdziwy ten tu przechodzień miał to szczęście czym prędzej trzeba je do waty włożyć chuchać i dmuchać będzie gołąb skarb zaczął śmierdzieć po tygodniu powiesz mi fatum masz rację pewnie najwyraźniej tak miało być a nie inaczej nareszcie wiosna znów czyjeś dziecko ćwiczy gamy jakiś dżentelmen pyka fajkę ma mnóstwo książek w gabinecie ktoś właśnie tworzy arcydzieło Cesaria śpiewa wciąż dalej czytasz znajdujesz siebie w tej kobiecie było minęło
Baba_Izba Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 dla mnie nie do przełknięcia za jednym razem. Materiał na kilka wierszy. Przytłacza mnie natłok zawartych w nim informacji. Jest młoda trawa i wiosło w ręce. Kamienie, strumień, kurnik, muszle i kaczki. Do tego samorodek, Noe i jajko gołębia i jeszcze wiele innych znaczeń i pojęć. Ciekawa jestem, jakie będzie zdanie innych czytaczy, wrócę przeczytać komentarze. Ja bym radziła przemyśleć i skrócić. Wybrać jakiś jeden wątek. Serdecznie pozdrawiam - baba
Bo Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za spostrzeżenia. kto wie, czy nie celne. żartuję, żartuję. miał być kogel-mogel ( z jajka gołębiego ). :) trochę słodko, trochę niekoniecznie. to prawda - zbyt długie to opowiadanie. pomyślę. ale, jak znam swoje umiejetności , istnieje obawa, że miast kogla z jaja wylezie tasiemiec. brrrr.
Rekomendowane odpowiedzi