Barbara Szala Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 opada śnieg zamknięte powieki oczu zapominam...
UFO Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 "Opada" śnieg? jakoś nie bardzo z tym opadaniem. No i wystarczy "zamknięte powieki", bo wiadomo że oczu. Chyba, że Ty masz jeszcze jakieś inne;p nie ma to budowy typowego haiku, ale nie zawsze musi taką mieć, ale wtedy trzeba nadrobić obrazem. Ten jest niezły, ale do dopracowania
Barbara Szala Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 miałam taki obraz jak widzialam ze ta zima nie chce odejsc ze tak sobie leżę a ten śnieg na mnie pada i jest go juz tak dużo ze nawet nie moge oczu otworzyc a co dopiero go strząsnąć z siebie o taki obraz umierania zmierania życia tak czekam na wiosnę i się nie mogę doczekać a opada moze dlatego ( wiem ze lepiej spada) że miałam wrażenie ze też jakoś tak spadam w pustke w której tylko śnieg :)
Ania_Ostrowska Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Bardzo poetycka interpretacja, chyba nie zmieniłaby jej zamiana "opada" na "przysypuje"? Byłoby tak: śnieg przysypuje zamknięte powieki zapominanie Co o tym sądzisz? Ania
Jemall Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Witaj Co prawda haiku to podobno opis tego, co możemy wyczuć zmysłami - zobaczyć, to Twoje ujęcie tematu podoba mi się Można pozamieniać kolejność i pobawić się dopełniając ... zapomniany sen/świt na zamknięte powieki opada( koniecznie!) śnieg Ale i tak jak jest, jest dobrze J
Rekomendowane odpowiedzi