Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tak i koło mnie jest na Zachęcie, Pałacu Kultury i na Kosmopolitanie chyba też,   Pewnie się kiedyś wybiorę, bo to w moim zasięgu.         Ale te już do mnie nie dolecą. Mają swoje pożytki bliżej.    
    • Chwila powagi Gwiazda mówi że Jest tą jedyną gwiazdą   Wiwaty oklaski i uśmiechy A każdy tak naprawdę Karmi swoje własne grzechy   I swojego ego W sztucznym świecie Wykreowanym przez własne ''ja''

@BożenaJoanna Oto kilka przysłówek o życiu:   "Ono trwa." - Robert Frost "Życie to w 10% to, co ci się przydarza i w 90% to, jak na to reagujesz." - Charles R. Swindoll "Zbyt wielu z nas nie spełnia swoich marzeń, ponieważ żyjemy w strachu." - Les Brown   Zaczerpnięte z internetu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

U mnie hydraulik dzieli się tak: hy-dra-u-lik. Czyli cztery moim zdaniem.    @aff   Jak widać można tak i tak. Przyjmijmy, że posługuję się potoczną polszczyzną. Ok? :) Poza tym ten potoczny podział na sylaby jakoś bardziej do mnie przemawia. Pozdrawiam. 

Niektórzy piszą na kolanie w 5 minut co im ślina na język przyniesie, że niby tak spontanicznie i od serca. Widocznie nie mają się komu wyżalić, czasem tak bywa niestety w tym coraz bardziej samotnym świecie. Nawet raz swojego działa nie przeczytają choćby po to by błędy poprawić.   Tak to prawda mój proces twórczy jest bardzo powolny. I raczej nigdy nie publikuję wiersza szybciej niż miesiąc po jego napisaniu. Poezja musi się odleżeć.     Czyli całkiem sporo można powiedzieć, a i tak pewnie wyjdą rymy częstochowskie.     Po polsku to by było szczególnie trudne.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...