Marlett Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ustawiłam wszystkie zegary według pasma z poprzedniego roku czekając na zastygłe dni pomiędzy półzmierzchami przyspiesza słońce zdarzy się rdza zniszczy migot nigdy nie dotykając lustra wody i kamieni wystarczy liczyć ziarnka piasku na pustyni mozolna odyseja w szarości trwają koncerty cykad
avals Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Klepsydra, jak każdy zegar - przeklęta, ale przynajmniej cicha. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Salwador Dali :) przeszykowałabym mu nieco zdania. nie lubię skłonności inwersyjnej w nadmiarach Nie lubisz Salwadora? ...taaa, tylko poprawność jest normalna. Na szczęście nie wszyscy piszemy jednakowo. PozdrawiaM.
adam sosna Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 do dzie oświeć mnie w materii inwersji bo ja tych nie widzę może pogłębia mi się wada wzroku?
Judyt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 fajowy wierszyk gdzie niby wszystko spokojem owiane a tyle się dzieje choćby piaskiem uwidaczniane pozdra. ciepła
teresa943 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 w szarości trwają koncerty cykad świetnie skondensowane przesłanie dla mnie na + serdecznie pozdrawiam -teresa
zak stanisława Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 czytając miałam przed sobą obraz tegoż, z zegarem jak placek, a tytuł bodajże - Pamięć" wiersz niezle oddaje ten właśnie obraz, serdecznieS
Marlett Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. avals! Tak, ale równie nieubłagana. Diękuję.Uśmiechu.
Marlett Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, mnie również:)) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Mój wiesz nie ma nic wspólnego z obrazem S.Dali, Czytelnik może interpretować jak się podoba:)) Sereczności.
Marlett Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanko! Moja plka ma własny zegar:)) Dzięki za interpretację. CmokaM.
Judyt Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Mój wiesz nie ma nic wspólnego z obrazem S.Dali, Czytelnik może interpretować jak się podoba:)) Sereczności. tak, dobrze zauważyli poprzednicy że nawet się wpasował albo obraz w (w każdym razie nie wiem jak było) ale tematy się połączyły (widać) Wzajemności(:)
Marlett Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Mój wiesz nie ma nic wspólnego z obrazem S.Dali, Czytelnik może interpretować jak się podoba:)) Sereczności. tak, dobrze zauważyli poprzednicy że nawet się wpasował albo obraz w (w każdym razie nie wiem jak było) ale tematy się połączyły (widać) Wzajemności(:) Judyt! Zegar jest tu jedynie elementem jest jeszcze druga strofa i pointa Dziękuję Ci Judyto:))
adam sosna Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 dzie abo i więcej to nie reguła tylko uczucie - więc warsztatowo nie nadaje się do użytku pisałem skąd mi to się wzięło dlaczego dla mnie nie jest tak oczywiste jak dla Ciebie i nie tylko dla mnie bardzo dużo ludzi na Śląsku nie wie o co biega a i nie na Śląsku też pozdrowienia
Baba_Izba Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba mi się wiersz i nastrój, a te "prawdziwe" cykady - to potrafią głośno koncertować, głośniej od naszych żab! Serdecznie pozdrawiam - baba
adam sosna Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dzie "do sklepu porą szedłem wieczorową " - wreszcie wiem wiem wreszcie co do "wymuszenie miziania się pod wierszami" błąd interpretacji stwierdzenia faktu, że wiersz napisali Marlett i Sosna
adam sosna Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dzie uprzejmie informuję że Marlett nick zmienia na... skrzynka kontaktowa "żeby nie było" :):):):):):)
adam sosna Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dzie ja też nie rozumiem pewnie z braku wskazania co w tym wierszu nie jest gramatyczne :):):)
Rekomendowane odpowiedzi