Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczy jej niebieskie niczym niebo czyste.
Jasne blond włosy delikatnie opadają na ramiona.
Usteczka jak krew czerwona.
Cera blada,a rysy wyraziste.

Ciągle do mnie się śmiałaś,
uśmiechu ukryć i ja nie mogłem
choć tego pragnąłem.
Mój Aniele tak pięknie wyglądałaś.

Czy się spotkamy jeszcze?
Lauro,kochanko nigdy nie dotknięta.
Czy miłość hałas zagłuszy wreszcie?

Czy słodka gorycz istnieje?
Czy można zbudzić się we śnie?
Czy zgasną kiedyś palące się knieje?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Jej wprost po serii przykrości i prztyczków: – Czy mogę skorzystać z pani cycków? – Nie zapytałem, ale tyś papierze, Tak cierpliwy, że tobie rzecz powierzę. – Domyślam się, że nie, i odpowiedź ta    Do innych części zastosować się da;    (Chyba, że pierścień, ołtarz, i takie tam,     Pannie lub wdowie – w wolnym stanie dam).     Mimo to jednak są cechy kobiece,     Które dać byś mogła, a zacne wielce,     Gdybyś je posiadała, ot: wrażliwość     Na uczucia, los innych; delikatność     Obejścia, z ludźmi postępowaniu.     Tylkoś ty je sobie amputowała?     Z biustu bluzki kobietą byś się zdała     Aleś z psychiki jest brutalnym chłopem. –     Jak traktować twą sprzeczność mym kłopotem! Albo i nie, bo czyś ty taka jedna? – Rzesza „jak was traktować?” kwestią biedna. Lecz, ciałem w harmonii duszą kobieta = W pół do anioła – o tym pamiętaj!   „Kwiaty podziwu i wdzięczności dla wrażliwych i delikatnych kobiet” malował program „Imagine”, pod dyktando Marcina Tarnowskiego.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Rafael Marius gdy wrócę z wakacji, to kupię wszystkie wiosenne kwiatki, takie ładne jak Twoje, bez pszczółek:)
    • Wiersz może powstać w każdej w chwili, nawet w przerwie przy robocie. Pozdrowienia
    • Mariusz... chcieć, to.. MÓC.. :) podobno.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

... jak dobrze, że jest taka pora dnia, jak.. północ. Skoro jutro.. zmiana poduszek.. to znak, że oboje są blisko siebie... i dobrze. Pozdrawiam.  
    • Krzysztof Jarzyński "Modlitwa" mea culpa mea culpa powtarza korząc się jak kiedyś celnik minął wrzesień mija październik a ona wciąż zaciśniętym kułakiem bije się w rachityczne piersi nadzieję dzierżąc w tej zamkniętej pięści że jej przewiny dostąpią odpuszczenia opadają liście kaliny   nic się nie zmienia
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...