Marek Rymarz Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Jak maleńki robaczek nic nieznaczący Pcham są życiową kulę bez celu W ciszy zamknięty milczący Dokąd nie wiem, nie myślę teraz Za daleko sięgać myślami Moja droga jest ciągle przede mną Kulę toczę na przełaj skrótami Do rozstai podążam życia Tam na końcu jest skraj urwiska Stoczę kulę i wpadnę z nią razem Moja droga już śmierci bliska Czy to koniec życiowych marzeń
Anna Głogowska Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 No właśnie... Jaki jest sens naszego życia i czy w ogóle takowy istnieje? Czy nasze życie ma jakiekolwiek znaczenie dla świata? Czy jesteśmy tylko małymi, brudnymi robakami...
Marek Rymarz Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Sens życia nadaje miłość. Bez miłości to tylko egzystencja.
Anna Głogowska Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 A co, jeśli miłość jest jedynie źródłem cierpienia i przez nią nie odczuwamy sensu istnienia?
Rekomendowane odpowiedzi