Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie zapomnę jak kiedyś jeden pijak zaczął mnie całować na środku chodnika
po ręku i się zaciągał "zapachem kobiety". Nie wiem co mógł wyczuć, chyba jedynie mydło,
z którym się był pewnie dawno nie wąchał. Wprowadził mnie w takie osłupienie,
że zapomniałam wyrwać ręki. :o)

Dziękując za wiersz, dodam, że panowie, też pachną nieraz tak, że aż mróweczki...
I nawet haiku można o tem...
Opublikowano

Nie zapomnę jak kiedyś jeden pijak zaczął mnie całować na środku chodnika
po ręku i się zaciągał "zapachem kobiety". Nie wiem co mógł wyczuć, chyba jedynie mydło,
z którym się był pewnie dawno nie wąchał. Wprowadził mnie w takie osłupienie,
że zapomniałam wyrwać ręki. :o)

Dziękując za wiersz, dodam, że panowie, też pachną nieraz tak, że aż mróweczki...
I nawet haiku można o tem...

a jak dwa zapachy się zderzą--ach: lepiej nie mówić.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Laura Alszer To jest naprawdę udany wiersz. Roztacza zmysłowy, lekko kosmiczny ton, przybarwiony ironią z dodatkiem ciekawego humoru i bardzo dobrze poprowadzoną metaforyką.
    • @Somalija Czy coś się wydarzyło? @Somalija Rozumiem, też tak czasem mam. Ładnie Panu we włosach

• @lena2_ Piękny, intymny wiersz o bliskości i transcendencji, zapisany jak modlitwa.  Nawet jeśli nie rozumiemy, nawet jeśli tylko udajemy kontakt – samo istnienie czegoś większego uspokaja. "Nieoczywisty i większy od naszych małych słów" – piękne określenie Boga.  Czyta się go jednym tchem, jak szept.  
    • @Leszczym Autoironicznie! O zderzeniu naszych wyobrażeń na własny temat z prozą życia. Świetnie prowadzisz wewnętrzny monolog, w którym obnażasz mechanizm radzenia sobie z cierpieniem poprzez nadawanie mu "literackiej" rangi. "Pokrzyżowany” - bardzo ciekawe słowo, ma podwójne znaczenie - oznacza kogoś, kogo plany zostały udaremnione (życie pokrzyżowało szyki), ale też niesie skojarzenie religijne. W każdym razie schodzisz z poetyckiego piedestału. Jak dla mnie -  powinieneś na nim zostać. :)
    • trochę tu ekskluzywnie mówi patrząc na kryształowe żyrandole  w kolorowym szkiełku dostrzega kosmos   droga mlekiem i miodem płynąca z ust do ust fuksjowa szminka odbita na łyżeczce   gdyby tak zerwać gwiazdę i possać czy wybuchnie jak supernowa czy brokat z jego języka  zalśni na kulistym kształcie  globu   jedno jest pewne  rozgwieździ się spojrzenie ciało przestanie być niebieskie i zagubione dłonie znajdą ukojenie  pełne jak nigdy wcześniej   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...