Marusia aganiok Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 jak akcyza z butelki zerwane sznurowadła na lśniącej posadzce drobne jedna za drugą zataczają się stopy w zielonym szkle resztka wina razem z winą spłynie jak woda nie wróci w to samo miejsce świat odbity w kostce lodu na dnie szklanki - ona została czeka na swoje powołanie do tańca
zak stanisława Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 to taniec na szkle, smutny taniec , a taki widomo nie jest lekki, ale wiersz ma swój wdzięki, klimat cmokeS Marusiu
Beenie M Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Podoba mi się, bo można różnie interpretować, w zależności od tego, co przyjmie się za punkt odniesienia. Może to być tancerka, która straciła rolę w balecie i topiła swój smutek w zielonej szklance, może też być to tancerka, która dlatego straciła pracę, bo za bardzo plątały jej się nogi po wspomagaczach z akcyzowanej butelki, a może to być również coś zupełnie innego, o czym wie tylko Autorka. Różnie odbija się świat w kostce lodu, zależy to od zewnętrznego światła, jakie na nią pada. Dobrze się czyta i to dla czytelnika najważniejsze. pozdrawiam :)
Marusia aganiok Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za komentarz miły dla mnie; wiem, że im wiersz starszy, tym dojrzalszy, a wiec wszystko przed nim:))nie wykluczam zmian na lepsze:))) Pozdrawiam ciepło:)
Marusia aganiok Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz i za cmoka od S:))) Pozdrawiam z odcmokiemM:))
Marusia aganiok Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ucieszył mnie ten komentarz i jestem wdzięczna za "rozbiórkę" To jest bardzo miłe dla autorki:)) Pozdrawiam i bardzo mocno dziękuję:)))
Espena_Sway Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 nieźle. początkująca, jednak widać dość spory potencjaŁ. to cieszy, serio. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a teraz odnośnie moich zmian. w pierwszej zwrotce dużo lepiej brzmi, gdy chodzi o liczbę mnogą, chyba, że wolisz zamiennik na 'sznurowadŁo', w tym wypadku jednak caŁy dalszy sens szlag trafi. w drugiej bez wyrażenia 'jedna z drugą' otrzymujemy wieloznaczność, tak istotną w poezji, dlatego proponuję ją amputować. poza tym, jest dobrze. czekam na kolejne. pozdrawiam Espena :)
Marusia aganiok Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Witaj! co do liczby mnogiej czy poj. jeśli chodzi o butelki, to może być tak i tak, bo temat wart dyskusji:) jeśli zaś chodzi o "jedna za drugą", to jednak tak zostawię ze względu na domysł, że te stopy stawiane są jedna za drugą, bo tancerka na rauszu bardzo się o to stara, a one (te stopy) jakoś umykają na boki:)) Tyle ode mnie:)) Ja się nie upieram przy swoim:)) Wyjaśniłam tylko czym się kierowałam, co absolutnie nie znaczy, że mam rację. Każde inne spojrzenie jest dla mnie bardzo ważne i za to serdecznie dziękuję:)) serdecznie zapraszam ponownie:)) Pozdrawiam:)
Marusia aganiok Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Rekomendowane odpowiedzi