Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

szukam wiersza do recytacji

annna ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :]
Biorę udział w konkursie recytatorskim i jakoś nie mogę znaleźć utworów, a muszę wybrać fragment prozy oraz dwa wiersze. Mam ciepły głos, dlatego dobrze recytuję wiersze liryczne. Ostatnio recytowałam "ciszę" małgorzaty hillar, "jestem Julią" poświatowskiej, i frament "wybór zofii" wiliama styrona w którym matka musiała zdecydowac, ktore z dzieci ma oddać do komory gazowej. chciałabym recytować coś podobnego, bo bardzo dobrze czułam się w tych tekstach...podmiotem lirycznym musi być kobieta chyba ze nie ma form osobowych czasowników, które wskazywałyby ze jest nim mężczyzna ;] pomóżcie...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

chciałem polecić książke telefoniczną, ale niestety tam jest bardzo dużo form osobowych :(

hahahaha formy osobowe czasownika to np: "mogłem, chciałem" więc nie moze mówic ich kobieta. W książce telefonicznej raczej ich nie znajdziesz ;] Skąd w was tyle nienawiści i chamstwa? próbujecie tylko dogryźć drugiemu człowiekowi, w dodatku nieudolnie.

chciałem polecić książke telefoniczną, ale niestety tam jest bardzo dużo form osobowych :(

hahahaha formy osobowe czasownika to np: "mogłem, chciałem" więc nie moze mówic ich kobieta. W książce telefonicznej raczej ich nie znajdziesz ;] Skąd w was tyle nienawiści i chamstwa? próbujecie tylko dogryźć drugiemu człowiekowi, w dodatku nieudolnie.

ee tam to nie chamstwo... to urok poezji.org. Mnie się tam podoba! Mozed dlatego ze sie przyzwyczailem ;-)))

pozdr.

hahahaha formy osobowe czasownika to np: "mogłem, chciałem" więc nie moze mówic ich kobieta. W książce telefonicznej raczej ich nie znajdziesz ;] .
widać że star treka nie oglądasz - wiedziałbyś co to są formy osobowe :)

miałem trudne dzieciństwo

hahahaha formy osobowe czasownika to np: "mogłem, chciałem" więc nie moze mówic ich kobieta. W książce telefonicznej raczej ich nie znajdziesz ;] .
widać że star treka nie oglądasz - wiedziałbyś co to są formy osobowe :)

miałem trudne dzieciństwo

jarek i lechu też mieli... ale się ich pani anna nie czepia?? Agitacja?
;-)