Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika Świetny wiersz, świetna piosenka - wpis znaczący bardzo :) Ths :)
    • Dużo tu dobrego, tekst wybrzmiewa autentycznie, ale uważaj na rymy wewnętrzne rozumiała,odrywała,wkładała , pozdr.
    • Pięknie, barwnie, metaforycznie. Z optymizmem, nadzieją, otwartością, gotowością zarówno na działanie, jak i na to, co los przyniesie.  Bardzo mi się podoba :)   Serdecznie :)   Deo
    • @violetta a filmy ? Masz jakieś ulubione ?
    • Do Witalisy- to nie „ my” w tekście wyciągamy proszące dłonie ( jak tłumaczysz), lecz „słowa” i to dla mnie wybrzmiało tak pretensjonalnie, a rozrzut podmiotu nie sprzyja tutaj spójności logicznej tekstu, pozdrawiam.   Do MonikiDomysły - czyżbyś w pierwszej  wypowiedzi postulowała poezję irracjonalną, stricte intuitywną?- stąd już tylko krok do „ sztuki dla sztuki”. Kiedyś w paru tekstach też piętrzyłam metafory, ale dziś takie działania oceniam krytycznie, bo granica czytelności i „ przecudaczenia”( powszechny błąd) - leży w dobrym smaku artystycznym, a o ten bywa trudno ;), pozdrawiam.   Do Alicji Wysockiej - kneblowanie dyskusji nad odbiorem tekstu przy jednoczesnym odwoływaniu się do emocji, uważam (delikatnie mówiąc) za niepoważne, pozdrawiam.   Do Mariusza Ziółkowskiego - czytałam kolejny, nowy Twój wiersz pt. „ Regina”. Uproszczenie metaforyki wyszło mu znacznie na plus, pozdr.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...