marta_sawicka Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Hej łatwa to zagadka A ty łatwo ja rozwiążesz Lecz uważnie gdy sie przyjrzysz I litery z soba zwiażesz Nie trudno znaleźć mnie Ach spójrz i czytaj imię me
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 W takim razie w moim wątkuwodór postaw na początku, potem imię wstaw Capona a na koniec dostawionarzeka co przez Stargard płynie także imię da dziewczynie. Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Górskich pastwisk rzeka, która z Goleniowa wpadając do Odry gdzie swe wody chowa zanim się zatraci imię da kobiecie i to imię także łatwo odgadniecie. Pozdrawiam HJ
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 H – symbolem jest wodoruAL – imieniem jest gangsteraINA – rzeką, która wiosną często swoje wody wzbiera. Całość małą piramidką, w której także imię siedzi wytłuszczone więc już nikt się z odgadnięciem go nie biedzi. Pozdrawiam HJ
Magnetowit_R. Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 doświadczeniem nauczony poszukując nowej żony na kilometr dziś omijam - Ange-lina i Pau-lina Kario-linka i Ha-linka, choćby piękne, bladolice to jest sznur na szubienice! omotają uczuciami i już dyndasz wnet nogami dla mnie może być i Zocha co nakarmi i pokocha albo jakaś drobna Anka święta, służka i kochanka.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Z tego wniosek, wszystkie … liny to zabójcze są dziewczyny lecz i Anki oraz Zochy też miewają swoje fochy. Przecież życie to ruletka bo chociażby i Anetka co czułością dziś zachwyca po tygodniu latawica.
Johny Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Zoo- cha z uśmiechem na ustach lwom Cię rzuci na pożarcie Anna każdego zanudzi palindromami na starcie ech ostatnio poznałem Kasię i mi Katar(zac)zyna się
Rachel_Grass Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 ehm, ehm, liny to zabójcze dziewczyny? taaakk... a o wierszu może powiem. powiem ja o nim mianowicie, że pana Jakowca rymowanka dużo lepsza i śmieszniejsza, nie tak dziecinna. jak nazwać pani twór? poezją? o, przepraszam. banał goni banał. chociaż rytmika tej rymowanki mogłaby być dobra, ale nie...
Magnetowit_R. Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja w obronie Ani staje a powody już podaje Ani nie krzyczy Ani nie pyskuje Ani nie odmawia Ani nie żałuje wie, czego mi trzeba abym mial to, dba czy ktoryś z panów ma lepiej niż ja? .....chyba mi bije...;)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Aniele piej gdy jest rosa A nie lepiej gdy jest rosa wysłać Anię na niebiosa by tam sobie skromnie żyła i z myślami się wciąż biła bo nie powiesz mi kolego, że Ci bije, wiesz, ten tego jak byś nie miał już ochoty drzeć na Ani lub z nią koty.
M._Krzywak Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Tak się zastanawiam - akrostych w tytule, duże (wielkie, jak kto chce) litery na początku wersów podzielone spacją - czy tutaj autor nie wierzy w inteligencje odbiorców? mnie me - jak koza nie podoba mi się.
Johny Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 Co do wiersza: zdanie "Lecz uważnie gdy się przyjrzysz" - wydaje mi się, że lecz jest tu wciśnięte na siłę. Magnetowit R i Henryk Jakowiec: W bajki o Ani nie wierzę tak dobrze jest tylko w Erze A że Ci bije? Mnie także trochę ale powtarzam kilka słów sobie: Lepiej w szaleństwie pisać dla zgrywy niż wciąż podcinać piórem swe żyły Teraz nastawić Anioła idę by mnie obudził pianiem o świcie ;)
JacekSojan Opublikowano 7 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2008 marta pisze Halince akrostych? i po co ta zabawa w ciuciubabkę? J.S
Rekomendowane odpowiedzi