Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• przyszła raz plotka do pana szewca uszyj mi proszę śliczne wygodne buty z językiem na sznurowadła postanowiłam nosić się modniej bo słuchy chodzą i noszą wieści przeważnie szeptem z ucha do ucha w butach bym zaszła prędzej i dalej a świeższe będą możesz zaufać szewc był poczciwy chociaż nerwowy zaklął pod nosem po czym wziął oddech na co ci buty próżna robota szybciej powrócisz niźli zawiążesz też mi zachcianka zmiataj stąd zaraz ty ploternico zołzo przebrzydła nie kręć mi tutaj że nogi bolą przecież od zawsze latasz na skrzydłach nie masz co robić znajdź sobie pracę fora ze dwora dyskusji dosyć już z dwojga złego lepiej się drapać żegnam natenczas idź pchły roznosić
    • Lubię taki rytm. Fajne, odświeżające.
    • Epoka. Kolejna epoka i stos. Kolejny stos, lecz ten sam ogień. Rozkład i porządek. Samospalenie. Na złość galaktyce. Na pohybel.   Wznosimy radioaktywne miasta. Wieżowce-latarnie strzeliste totemy, nie sięgają nieba, nie przecinają chmur. Nie są wieczne. Wieczny jest popiół - diament w historii z drugiej strony lustra.   Drążymy tunele. Krwiobieg metra przetacza cielesność do kaplic milczenia - galerii, gdzie święte są tylko puste ramy. Tam łatwe modlitwy pozbawiają czerwieni.   Przynosisz mirrę i krzyk utraconego złota? Nie złożysz hołdu z kadzidłem w zębach.   Z wściekłości tnij korzenie. Spijaj soki. Bądź czujny. Przykryty mniemaniem wzniosłych budowli i ważności dni, śpij z otwartymi oczami.   Słyszysz tłum? To pomruk głodu obrzędów.   Aby posiąść. Aby nie pytać.   Przyćmić gwiazdy o których zapomnieliśmy.  
    • @Leo Krzyszczyk-Podlaś

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

mam tylko z tym problem. Pozdrawiam.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...