Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Daj mi...

Rekomendowane odpowiedzi

Daj mi miłość teraz
a rozweseli się świat.

Daj mi miłość teraz
ona pomoże nam.

Daję Ci serce swoje,
daj mi też swoje,
nie wzbraniaj się.

Daj mi miłość teraz,
bo możesz ją dać,
ona piękna jest
i czułość w sobie ma,
pomoże nam
przetrwać ten świat.

Daj mi swoje serce,
bo ja daję je Tobie.

Daj mi miłosć teraz.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

ten tytuł "daj mi" akurat byłby dobry, tylko te skojarzenia z ta pisoenka, nie wiem może "podarek" chociaż to niezbyt oddaje :-(

a tak ode mnie --. to ćwicz i staraj sie stotswa wieej metafor

A co do tytułu: kiedy zaczynałem moją przygodę z forum nieopatrznie nazwąłem mój wiersz "W lili twe korzenie" nie miałem wtedy pojęcia ani o lilannie ani o panu poecie 2, ani o ich sporze i teraz nagle nei dosc zę stłąem się 'stroną' w konflickie t ;-) to jeszze pan poeta 2 wypisuje ze talentu nie mam ;-) a ja sie pytam: skad mialem wiedzie ze niektorzy na forum reaguja nerwowo na wspomninie lili ;-)

pozdr.

tak masz rację,nieraz się szuka igły w stogu siana,ale sądzę,że to jest przejaw prymitywizmu,
jak ktos stoi na rozstajnych drogach, bo silniejsze są więzy jak się człowiek z człowiekiem łączy-łał znów mogę być zle odebrana:)chodzi mi o koleżeństwo,praca i współpraca a nie wytykanie błędów.
Mnie się podoba jak pisze Liliana,tylko nie każdy umie ją zrozumieć,jak i większośc tych co piszą.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

najsmiesznieje jest to że atakują kżdego kto nei psize zgodnei z "awangardowym nurtem" --> że tak powiem od ixh wierszy trai epigonstwem na kilometr , ale nie to mnie denerwuje--> zero krytyki , ot ja np. już się dowiedziałem że jestem poeta beznadziejnym i tyle ;-) Nikt nawet nie czytas mocih wierszy nie ocenia metafor ot - zle bo sa rymy i teraz jak liliannie zarzucali, że u niego nie ma rownej ilosci stlab i wiersz jest bez sensu to jak ja opublikwoalem sonte ze sredniowka, sylabami rymamy, sensem i łazeniem się wzajemnym werśów to usłyszałem : bubel! Argumentow - brak!
pozdr.