kaja-maja28 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Jasne słońce budzi mnie, bo jesteś blisko mnie, nie muszę zamykać oczu, by widzieć Cię. Piękne są te chwile, piękny jest każdy dzień, gdy słońce na niebie świeci, a Ty swoimi ramiomami ogrzewasz mnie. Serce moje się raduje, bo samych słodkości przy Tobie kosztuje, rozkoszą jesteś dla mych oczu i za to Kocham Cię.
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Jako, powiedzmy, starszy forumowy uważam, że kaja-maja 28 zbyt długo była przeze mnie "tłumaczona" owym lotnym stanem duszy. Podobny głosem (jak peel) przemawia codzień chyba miliard niepoetów, chcących dowieść własnej domniemanej romantyczności. Nikt nie zwraca na nich uwagi. Nikt nie szuka w tym logiki, bo i po co. Wiersz o miłości to nadal nie zużyta kopia szlagierów o "najważniejszej" cnocie głównej. Pozdrawiam, Krzysztof Meler.
kaja-maja28 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 starszy forumowy,obyś miał taką duszę jak ja:) 'Nikt nie zwraca na nich uwagi' -tylko Ty Jak piszesz o cnocie głównej-to jak cnoty pasywne i aktywne-każda cnota ma szerokie horyzonty i kazdy ma cnotę pod pachami. Pozdrawiam milutko
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlaczego to jest aż tak niemądre? Poza tym nie tylko ja, bo chyba każdy, kto tu trochę siedzi, przejrzał Pani lotne stany dogłębnie i ma ich po prostu dosyć!
kaja-maja28 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Nie mam przeto usprawiedliwiemia dla siebie, a Ty kim kolwiek jesteś,że tak sądzisz drugiego-sam siebie potępiasz. Sędzią Ty nie jesteś! Miłość nie może byc indentyfikowana z nienawiścią i brakiem ostrożności. Jkkolwiek jest i tak będzie wielkim uczuciem to powinnyśmy się według niej zachować tak jak ona by chciała zachować się w nas. Myślę ,że jest to zasada mądra i łatwa do zrozumienia dla Ciebie Krzysztofie. Pozdrawiam milutko
Rekomendowane odpowiedzi