Arahja Staszewska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a myśli moje liczne a słowa moje ciche dwa obozy w ciemności rozpętały bitwę metody walk całkiem przestarzałe kopyta pomysłów gdzieś w kresomózgowiu wciąż dudnią rytmicznie, boleśnie, hippicznie a myśli moje silne a słowa już podbite lewa półkula wytacza armaty pod czaszką pikują pancerne samoloty a ja powieki - białe flagi - spuszczam na pokrwawione, wyniszczone oczy a myśli podświadome me słowa zagłuszyły krew poległych łzami wypływa na zewnątrz: -Co Ci jest ...? - pytają życzliwi -wojna - szepcą przerażone słowa -eeh nie przesadzaj, wojna jest daleko... a myśli nigdy nie śpią nocą najkrwawsze batalie toczą sen mnie omija szerokim łukiem [sub]Tekst był edytowany przez Arahja Staszewska dnia 14-05-2004 23:18.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez Arahja Staszewska dnia 22-05-2004 19:18.[/sub]
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Coś w tym jest. Fakt, że forma rozchwiana i zakończenie wygląda trochę brakopomysłowo, ale na debiut - całkiem niezły. Pozdr.
Klaudiusz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ARAHJA STASZEWSKA dobre :))) tylko że zamiast sie skupić na wierszu ja szukam nawiazań do kazika :)) (ale rytmu znaleźć nie mogę ;(( ;)) wiersz mi się podoba, niebanalny i całkiem fajne zakończenie, czekam na następne pozdr
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nieźle jest, tylko koniecznie zmień ostatni wers, bo zgrzyta
Arahja Staszewska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz. Wiesz, to jest naprawdę debiut... mój pierwszy wiersz. Napisałam go spontanicznie, 5 minut przed opublikowaniem. to dlatego taka a nie inna forma. zresztą jestem zupełną amatorką, nie umiałabym (i chyba nie chciałabym)go poprawić. pozdrawiam.
Arahja Staszewska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Amras_Elensar Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hmmm... widzę, że podobne rzeczy nas bolą. Wiersz podoba mi się, porusza gorący temat. P.S. Też jestem początkujący;)
Arahja Staszewska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Amrasie. Jeżeli w nocy boli Cię głowa, zbombardowana tysiącem myśli, jeżeli mimo starań i tak nie możesz zasnąć, to masz rację -- boli Nas to samo. Dzięki za zrozumienie.
Rekomendowane odpowiedzi