Wstrentny Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Jak radziłaś tak zrobiłem mateńko zawoławszy majstrów świerszcza głosem wykopałem studnię przez sierpień głęboką by skusiła Liljanę źrenicą niebieską Wszyscy przyszli długo słońce nad wsią stało przechylonym latem wiatr się zdrzemnął z kocurem na płocie węgiereczki mdlały w liściastym dolmanie I staliśmy tak matko aż zmarłaś aż w nas jesień spadła jak z pieca i dopiero wtedy Liljana w wirze liści zimnego powietrza przyszła tańczyć przyszła tańczyć i śpiewać --- inspirowane macedońską pieśnią ludową "UČI ME MAJKO"
Baba_Izba Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Nawet Baba się wzruszyła, a Izba roztańcowała. Milczenie moje długie - będzie wymowne. Brak mi słów. Bardzo mi się. Miękkiego stąpania po ziemi w Nowym!
renifer rudolf Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 a toś mnie zaskoczył, przekopałeś się przez wszystkie warstwy mojej wiecznej zmarzliny. A tam na dole jeszcze trochę ciepła ostało. Że ładne napisać, to za mało.
Pan poeta 2 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprwno nie lilianna szamochnik/
zak stanisława Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 a już myslałam że o tym liliannie pieśni na orgu śpiewają... szczęścia w Nowym Roku Wstrentny
Wstrentny Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję
Wstrentny Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a toś mnie zaskoczył. nie myślałem, że lubisz lirykę z kontekstem dramatycznym? dziękuję
Wstrentny Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję
Wstrentny Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może nie. a może jego korzenie sięgają niedoszłej macedońskiej teściowej?
Wstrentny Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może to i ona tam był? dlatego ta teściowa padła trupem jak ją zobaczyła przy studni w Macedonii? całkiem ciekawa interpretacja. dziękuję i również życzę udanego Roku.
Rekomendowane odpowiedzi