kaja-maja28 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Po morzu żeglarz płynie, wśród wichru i nawałnicy z oczu sącza mu się łzy, nie wie jaki kurs obrać płynąc do swojej dziewczyny. Noc go doszła straszna, wiatr bałwany wzdyma, ze wsząd bije trwoga, ze łzami w oczach wzywa ukochaną... Na srogich gniewnych falach echo poniesie słowa w dal, ale czy usłyszy wybranka, czy będzie czekać tam... O gwiazdo z chmur świecąca, rozświetl mi zorzę jasna i wskaż mi drogę do ukochanej, bo przy niej jest mój port. Muszę dopłynąć do lubej, która stoi na brzegu, mgłą miłości otulona i czeka na moją łódz. Boże bądz mi miłościwy, usłysz wołanie moje, oddal wichry , nawałnice i uspokój morze. Spraw abym dopłyną do niej, abyśmy jednym sercem bili i wzajemnie sobie życie słodzili w miłości nierozdzielnej. To mój ostatni rejs... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlett Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Kaju Maju! Brakuje mi zakończenia tej historii. Zostawiasz czytelnika na rozdrożu. Co mam sobie pomyśleć, dpołynął czy nie dopłynął do brzegu? Serdeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja-maja28 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 już zakończenie samo za siebie mówi:)'To mój ostatni rejs' ale napewno dopłynął. Miłość ogromną w sercu miał, na jego wołanie Pan uciszył morze, by mógł dopłynąć do swojej ukochanej i razem z nią żyć w miłości nierozerwalnej, aż po kresu dni:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Gwozdan Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Myślę,że jakieś regularne rymy w każdej zwrotce(abba na przyklad, tak jak w ostatniej strofie) nadałyby rytm temu utworowi. Lepiej by się czytało, no i ten "morski" klimat by się udzielił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rachel_Grass Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 zbyt prosty. tchnij w niego niepewność, rozpacz. brakuje tego w wierszu. nie potrafiłam sobie wyobrazić sytuacji podmiotu, nie przemawia do mnie opis jego stanu emocjonalnego. pozdrawiam cieplutko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja-maja28 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 MarekG-to Ty tak myślisz:) RachelG-sądzę,że jasno jest napisany,wystarczy jak go odpowiednio zrecytujesz:) Dziekuję za komentarze Pozdrawiam milutko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokopustelnik17 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 piękny wiersz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi