Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

się człowiekiem
świętość nie równa dobroci
to coś zupełnie w
innego uderza

jeszcze nie zasnęłam
a przegub miękki
z łóżka zwisa

niemożliwe staje się
możliwe zaczynać
od nowa codzień

10.12.07r.

Opublikowano

jeszcze nie zasnęłam
a przegub miękki
z łóżka zwisa

niemożliwe staje się
możliwe zaczynać
od nowa codzień

o tak, to tak. Ja konsekwentnie i upierdliwie obstaję przy swoim zdaniu ;)

Pancuś

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

o Marlettka mnie odwiedziła:)
pewnie, że nie jest, a czasem
chciałby żeby bliscy takimi
byli, pozdrawiam ciepło
dziękuję za obecność
Opublikowano

nie zawsze
dziękuję Ewo za obecność :)
a to w tamtą niedzielę było
pisane stare trochu
pozdrawiam ciepło
również tą niedzielą
Opublikowano

znaczy inny jakiś badziewny
mój język>?:)możliwe,

nie przypominam sobie, bym to powiedziała :)

ale ja powiedziałam:)
tup;) żartuj sobie sama
Kasiu do woli a co tam
pozdrawiam ponownie
dziękuję

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Mam w sobie to czego chcą inni Nie rozpoznam duszy w tłumie Codziennie spełniam życzenia świata Nie znając własnych pragnień Jestem świętym, bohaterem czy tchórzem ?  
    • @Łukasz Wiesław Jasiński   dobrze się czyta, nie nuży, teksty wyraziste, różniące się od innych bo wymykają się schematom i wymogom (pisane „po swojemu”)   czytam duży potencjał twórczy     
    • @violetta   Pani Wiolu, wiem jak pani wygląda - publikowała pani tutaj zdjęcia, a z profilu usunęła pani twarz i niczego nie szukam w życiu - nie lubię praktyki błędnego koła - śmiertelnej rutyny.   Łukasz Jasiński 
    • @Alicja_Wysocka Wzajemnie sobie zazdrościcie. Jesteście kwiatami, ozdobą świata. Zazdrość wśród kwiatów jest powszechna i naturalna. Trwalsze od kwiatów polnych są kwiaty domowe - w sukienkach, ale trzeba dbać o nie na różne barwne sposoby, bardziej niż o polne...
    • @Poet Ka   Mój pierwszy wiersz:   Gwiazdy   Gwiazdy przepiękne i żarem świecące! Układacie własnym - bezsennym ciałem   znaki przyszłości, obrazy błyszczące, lecz coś ważnego powiedzieć chciałem...   Gwiazdy przepiękne i żarem błyszczące! Wy nigdy słowami nic nie powiecie,   lecz zawsze dajecie słowa milczące, o mym istnieniu w ogóle nie wiecie...   Łukasz Jasiński (lipiec 1996)   I potrafię pisać tak:   Względność   Obok wieżowca wieżowiec, z wieży wszystko widać widnokręgami widma,   obok latarni latarnia, pod latarnią najciemniej i najjaśniej pod latarnią,   drzewo obok drzewa, pieszy obok pieszego, słup obok słupa, sklep obok sklepu, kosz obok kosza, ucho obok ucha, oko obok oka, krok obok kroku i temu podobnie i tak dalej:   miłość obok nienawiści i nienawiść obok miłości.   Łukasz Jasiński (styczeń 2008)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...