Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Wędruję po snach by spotkać się z Nią,
Przysłaniam powieką świat, bo pod nią skrywa się Ona…

Rozkoszna nimfa mej wyobraźni, Co
podsyca zmysły pragnieniem rozgrzane,
Porywa spojrzeniem w stan błogiej bojaźni,

Przy Niej me ciało owocem dreszczy kwitnie…

Tak inna, tak różna od dnia powszedniego,
Będąca świtem każdego dnia mojego,
Jej usta – róż owoce z rajskiego ogrodu,
Niosą blask słońca w uśmiechu zaklęty,

W Niej widzę świat,
w Niej bicie mojego serca swój początek bierze
Jej słodkim zapachem, zmysłową wonią oddycham
I o Niej marząc z niepokojem pytam…

Czy sen mój się ziści,
Czy świat przy Niej piękny, pozbawiony nienawiści,
Okaże się prawdą rozkoszną, błogą jak Jej twarz przemiłą…
Czy, gdy powiekę uchylę, gdy świat znów odsłonię,
Czy nadal…będę koło Niej…?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Kawiarenka   Na drodze trzeba uważać, niech stopom równo się chadza, gdzie dziury, teren omijaj, o limo nietrudno teraz.   Gdyby upadek się zdarzył,  ten z tych niegroźnych - siniaczek, wstąp do   L i m o n k i   na kawę, herbatą też Cię uraczą.   Klimacik tutaj niebiański, muzyka w tle - uspokaja. Do tego pyszny rogalik, a siniak - już zapomniałeś.        styczeń, 2025
    • @Domysły Monika   Zrównoważona współpraca na kanwie podstawowego bytu, aby nie dochodziło do jakichkolwiek konfliktów o pierdoły życiowe, reszta: według własnych upodobań - pragnień Cielesnych i Umysłowych i Duchowych (CUD - trzy pierwsze litery).   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Deonix_ No jak w koniunkcji ze Słońcem, to jest do Ciebie fest przyklejony :) To, że jesteś Rakiem to dla mnie spore zaskoczenie, ale Raki chronią bardzo swoją wewnętrzność więc wielu spraw nie widać (choć rzeczywiście jest w Twoich wierszach pewna księżycowa poświata...). Lew na ASC robi robotę:) prze z kolei na zewnątrz więc permanentny introwertyzm Ci nie grozi :) Ja jestem Wodnikiem (co chyba widać w sposobie mojego pisania ;)) a ASC mam w... Pannie. Więc rewolucje i głód wolności przetykają się u mnie z potrzebą poukładania wszystkiego, jak to lubią Panny :). Słońce Wenus i Merkury właśnie mieszkają u mnie w V domu, także "muszę" ;) tworzyć (po Wodnikowemu, czyli niekoniecznie konwencjonalnie ;)).  Jeśli masz Wenus w Bliźniętach to żaden partner się z Tobą nie powinien nudzić :)  Wiele mi astrologia dała wglądów Pozderki 
    • @Somalija   Niech pani zajrzy do mojego "Cymbała" i komentarzy - może pani znajdzie motywację - inspirację, niedługo wrzucę definicję UNP - wykorzystuję wszystkie możliwości intelektualne.   Łukasz Jasiński 
    • @Laura Alszer ... to fajnie, że przypadła treść, dziękuję za bycie u mnie.... :)   @Alicja_Wysocka ... Ala, kocham motyle... one naprawdę sprawiają, że się uśmiecham. Tak, żyją bardzo krótko, aż szkoda. Dziękuję Ci za zatrzymanie i miłe słowa, o mnie... :) Chyba się wzruszyłam...  Serdeczności i Tobie, dygam w podzięce. Maleńki upominek.. :)       @andreas ... dziękuję za.. ładny.. a z motyla zostały mi.. 'krucze skrzydełka'.. ;) Ładny i zabawny.. "zapach wiosny".   @cura ... dziękuję za dobre słowo.... :)   Gościom... FalCorn... Mariusz Ziółkowski... M_arianna... bardzo dziękuję za ślady czytania.   Zostawiam, grupowe, serdeczne pozdrowienie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...