Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Naram-sin Dobry wieczór, dziękuję za czytanie! Ten tekst jest słowną wizualizacją fonetyczną słowa "motyw".   "M" (Rozlewa się od stóp          Ciągnie się wzdłuż) "O"  (W środku przestrzelony) "T"  (Widać koniec - element hamujący) "Y"  (Jest zaokrąglony)            (Na końcu punkt) "W"  (Dmuchnąć "fffu!")            (Był tylko zakurzony..)   W moim odczuciu nie tyle zmierza co zatrzymuje się.   Jest to pewnego rodzaju przypomnienie że czasem zapominamy - o motywacji,  sensie, uczuciu.    Po co został napisany? Być może po to, żeby czytelnik sam zadał sobie pytanie o własny "motyw".   Ten tekst to jak kurz na czymś indywidualnie istotnym.. wystarczy dmuchnąć.   Mam nadzieję, że odpowiedziałam na pytania. Pozdrowienia

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @jaś a ja na drzemkę:)
    • pod koronami rządzi zielenią czasem podpowie spuszczonym wzrokiem gdzie warto się wspinać   usłyszałem szept to ciche prośby wiatru drżały na liściach   kazała mi chodzić boso bo trawa płakała świtem czekając na słońce   z pierwszym promieniem zrozumiałem dlaczego
    • ostatnie demony odpłyną w cień lasów z pogwizdem rozpaczy w lepkości nocy świat się otworzy złoconym błękitem w ramionach krasnali z baśniowych ogrodów nadejdą godziny pachnące wanilią przez krople miodowe zobaczysz słońce napniemy cięciwy ze strun księżyca i szeptem zmienimy odcień życia         *wiersz publikowany kilkakrotnie w ciągu paru lat *pozostanie w niezmienionej formie, z oczywistych względów   
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Robert Witold Gorzkowski No tak! Perfekcja sie marzy. Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...