Marek Paprocki Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Szatan na imię EGO ma. Na strunach sześciu zmysłów gra. Raz kusi dźwiękiem, raz kolorem. Nietrwałość jego jest symbolem. Szatanie!Wzywam cię szatanie! Na me nieszczęście, na skaranie. Szatan niewiedzą moją jest. Głupoty przejawionej test. Iluzji zgubnej precz szatany na rzecz wszechwiedzy i nirwany. Szatanie! Wzywam cię szatanie! Na me nieszczęście, na skaranie. Szatan, idea bałamutna a czasem wręcz historia smutna dziecka, co wzrasta bez miłości w świecie bez Boga i przyszłości. Szatanie! Wzywam cię szatanie! Na me nieszczęście, na skaranie.
Marek Paprocki Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 myślę,że kalina wypowiedziała się zbyt impulsywnie... czekam na merytoryczne wypowiedzi
kaja-maja28 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 hahaha,usmiałam się;) rozbawił mnie wiersz. Bóg stworzył człowieka, naukowo podchodzi od małpy. Świat wychowuje, a szatan niańczy.:) aj rozbawiłam się.przy tym wierszu. Serddeczności życzę. Obyś go za mocno nie wywołał;)
kaja-maja28 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz jest śmieszny w swojej bombastycznej dramatyczności połączonej z czestochowskimi rymami, nie wiem oczywiście co autor miał na myśli i nie jestem ciekawa nawet, ale peel zdaje się przesadził z emocjami, a autor ze znakami wykrzyknika, kilka mało odkrywczych sloganików na temat rzekomej natury szatana - ego (może nawet alter ego autora) mnie nie porusza. I te wezwania - żałosne, żenujące, jak u jakiegoś domorosłego satanisty amatora. Tekst beznadziejnie głupi, a tytuł z antytezą niczego nie ratuje KLalina ja wnieskuję,że wile mamy wiar, jak ktos nie jest swojej pewny,albo zmienił. Kalina sądzę,że nie jesteś wyrozumiała, W kazdej wierze ,jest szatan,a ty jesteś dobitna;)
Tali Maciej Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 wiersz ociera się bardzo mocno o kicz i jeśli nie był pisany jako limeryk, bądź humoreskę na żywotność piaskownicową(co by tłumaczyło prostotę rymów i nieudolności treściowe) to uważam miejsce tego wiersza (dział zaawansowany) za kompletne pudło czyli jestem na nie pozdrawiam
Marek Paprocki Opublikowano 30 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 z wypowiedzi kaliny i jej wierszy, przyznam całkiem dobrych wnioskuję, że kalina owa jest intelektualistką i dlategoż nie dojdziemy w żadnym razie do porozumienia.A geneza wiersza jest taka;mój młody kolega poprosił mnie, żebym napisał tekst piosenki dla zespołu muzycznego(alasatanistycznego) aże ja nie wierzę w istnienie Niosącego Światło stąd ta groteska zawierająca elementy moich pogłądów w rzeczy samej.
kaja-maja28 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Nie to,że się śmiałam,bo wiersz ładny i sądzę,że na piosenkę Hip-Hopową sie nadaje jeszcze takim 'barytonem' zaśpiewać, żeby w uszy weszła;) Pozdrawiam milutko
Espena_Sway Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba każde miejce oprócz toalety jest pudŁem :] pozdrawiam rozbawiona :)
Rekomendowane odpowiedzi