oficer Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 „Artysto!” Artysto drogi, często przezroczysty, krew Twoja płynie, puszczona przez nich. Cichutko rynsztokiem zmieszana z błotem i… łzami co roniłeś nocą pisząc. Pisząc z dala, samotnie, Pisząc tuszem czerwonym zmieszanym z bielą myśli, Pisząc włosiem nurzanym w kolorach, Pisząc nut czernią, Wreszcie pisząc łzami co z rzek krain obcych w Wisłę wpadają… Stoją pomniki zapomniane, kamień co już tylko deszczem płacze, gdzieś w liściach pływają, zadumy jesiennej. Doglądane czasem, ludzi bielą opruszonych, w zamyśleniu stojąc, słowa strof kolejnych w myśli odtwarzając. Ich zwoje papieru już starego, nie spłyną gdzieś, kanałem, ściekiem rdzawym fali nowej… Duszącej siwe wersy , słabe zatrute powietrzem. Powstaną z popiołu białego, przemówią posągi…
allena Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 przydługie jak dla mnie - można troszeczkę przyciąć(?):) A.
pathe Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 nie lubię takiej poezji.może jest dibre może złe warsztat nie moja specjalność;)
Waldemar Talar Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Stoją pomniki zapomniane, kamień co już tylko deszczem płacze, gdzieś w liściach pływają, zadumy jesiennej. Doglądane czasem, ludzi bielą oprószonych, w zamyśleniu stojąc, słowa strof kolejnych w myśli odtwarzając. ten fragment najbardziej. pozdrawiam Waldemar
fr ashka Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 mnie zniechęca patetyzm, nie przeczytałam całego, więc właściwie bez komentarza. pozdrawiam, frrr ;)
Rekomendowane odpowiedzi