Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Miłość przychodzi  I uderza ze zdwojoną siłą   Dokładnie tak jak ty Królowa zaklęta w czasie    Której łzy radości  Nie wysychają    W gorącym słońcu    Która wie, że nasze usta  Spotkają się w końcu     
    • To jest moim skromnym zdaniem Twój najlepszy wiersz  Może dlatego że jakoś go dobrze rozumiem  Pozdrawiam serdecznie 
    • Uskok światów.   Pęka ziemia i trzęsą się domy, zamki świątynie.        … Nadchodzi śmierć oraz chaos.        … Gdzie istniały lądy, morza będą otchłanie.        … Słyszę wołanie pana iksa.          
    • @Rafael Marius Tak, mogło tak być, a przekaz dziadków bliższy prawdy. Ale jest też taka powszechna wiedza historyczna, gdzie to był bohaterski czas wielkich panujących. Bo to na ogół jest kłótnia takich nieco udawanych historyków, takich co gdzieś zasłyszą, coś przeczytają, jakaś książka im wpadnie w ręce. Profesorowie historii, wiesz wielcy naukowcy i badacze to raczej powściągliwi są w tego typu strzelankach. Tak mi się wydaje. 
    • @Dagna Doceniam Twoją troskę, życzliwość i to, jak głęboko weszłaś w ten wiersz. Twoje spojrzenie jest dla mnie ważne i pozwala mi zobaczyć więcej. To co napisałaś w komentarzu zatrzymam dla siebie, do przemyślenia. Bardzo za niego dziękuję i, pewnie jeszcze nie raz, do niego wrócę. Pozdrawiam również i dobrej nocy :) @Waldemar_Talar_Talar niestety czasami potrzebne są i takie.  Pozdrawiam serdecznie :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...