Waldemar Talar Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Bardzo długo wędrował szlakiem przeznaczenia jego wole konsumował bez krzty zwątpienia lecz gdy starość zapukała prosząc by otworzył drzwi dusza mu się zbuntowała mówiąc przyjdź za parę dni potem zaczął powątpiewać dlaczego posłuchał jej głosu czy ma sens coś odwlekać skoro bunt nie zmieni losu
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 moim zdaniem, dusza naznaczona Bogiem, do Boga się wyrywa. to ciało trzyma się pazurami życia. bajka zdaje mi się na ten temat, ale prawda w niej się jakoś zakręciła. pozdrawiam.
slawomir_zeromski Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 mądre i niesie prawdę... zgadzam się z Sylwestrem Lasotą, od siebie dodam że świat leży we władaniu szatana, jedynie dusze da się jeszcze uratować, dlatego zachęcam was do modlitwy...
Pancolek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Władku, urozmaicasz forum :) podoba mi się, chociaż mam parę uwag, ale bez znaczenia. Najważniejsza: nie wiem, czy bez 3 strofy (tak jak w W) nie byłoby lepiej. Jednakżeszek to tylko gdybologia. + Pancolek!
zak stanisława Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 nie odwlekaj tego co i tak ucieka....? ech starość z pozdrowieniami ES
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. starość nie radość/młodość nie wieczność ;).
Waldemar Talar Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w każdej bajce jest troszkę prawdy. dzięki za wgląd i komentarz. pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się że tak sądzisz -mądre i niesie prawdę- dzięki za wizytę. pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też zastanawiałem się czy nie pozbyć się 3 strofy, jeszcze to przemyślę. dzięki Pancolku za wizytę i za plusa. pozdrawiam Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Stanisławo-a z tym odwlekaniem starości- to temat delikatny jak my. pozdrawiam Waldemar
Krzysztof Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Jesteśmy nie ludzkimi istotami doznające duchowności, jesteśmy duchowymi istotami o doświadczeniu ludzkim.. Radość :)
Waldemar Talar Opublikowano 21 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuje za wizytę Krzystofie, również radości życzę. pozdrawiam Waldemar
Rekomendowane odpowiedzi