Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zamysł mi się podoba i realizacja. Stwarzanie od nowa i to na miarę wyobrażeń, czy jest coś bardziej pociągającego ? Dostrzegam w tym sens, choć peel jakoś tak z przygnebieniem mówi złudzeniach. Na marginesie: złudzenia optyczne też dają się badać , a więc są realne. Pozdrawiam. A.
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Drogi Panie /?/, zgodzę się z przedmówczyniami, co do oceny pomysłu. Pisze Pan tak, jak kobiety lubią: uczuciowo. Brawo! Nic w tym złego. Jeśli jest Pan - Panem - to jednak spytam - może dałoby się czymś zastąpić następujące przymiotniki: "rozkosznym" napięciu, "najskrytsze" pragnienia, bo wg mnie są bardzo zużyte (standardowe połaczenia). Jeżeli obraz ma być piękny - to sugeruję też pracę nad: "Płótno naciągnę sam dłońmi Niech będzie bezwstydnie białe I szuka w rozkosznym napięciu Gdzie lekkim muśnięciem pędzli Odnajdę zgubione detale" Może spróbować tak: Płótno naciągnę dłoniami Niech będzie bezwstydnie białe Szukając w rozkosznym napięciu Gdzieś lekkim muśnięciem pędzli Odnajdę zgubione detale No i Panie malarzu poitna: czy ta bycza krew jest na serio przyczepiona do bukieciku jako list? Nie podoba mi sie metafora "stek złudzeń" - w kontekście sytuacyjnym tego wiersza można znależć wiele innych określeń... Jeśli zechce Pan skorzystać z rad - będzie mi miło. pzdr. bezet
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i oby tak dalej... Pzdr. bezet
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no naprawde niezle zabierasz sie do malowania,tylko ten "stek" jakos sie lamie( moze by lepiej brzmialo "zbior")? pozdr, M+A
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 stwierdzenie :bezwstydnie bałe -troche mi niepasuje..Zazwyczaj biel kojarzy siez czystosia , cnota.. a tu bezwstydna...
magda onuch Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 piękna artystyczna dusza...maluj dalej, niech barwy uczuć pozwolą się wciąż odkrywać...
Dora Leguska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Piękny wiersz,kolejny Pana. zabieram do ulubionych. Pozdrawiam Dora
Maria... Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no tak jestem kobietą i jak juz ktos wczesniej napisał "kobiety lubią jak tak się pisze" i może miał ten ktos racje, podoba się:)
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Eh...czepiać się nie będę...gdyby ktoś mnie tak naciągał...jak to płótno... ;)) Cmok, Cat
Rekomendowane odpowiedzi