Mariusz Urbaniak Opublikowano 20 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Pewna marchew nie chciała podzielić losu współbraci Zagadała do Maryny. Schowaj mnie to Ci się opłaci Więc ta ją schowała do jamy Szczegółów tu nie podamy Oj Maryno zwariowałaś?! Teraz wystaje Ci nać z gaci.
Johny Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Marchew mi opowiadała jakim cudem jest dziś cała i jak zwiała z tego piekła oj długą drogę przebiegła.
M_arianne Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Wszak marchewka to nagroda, nie kij to, co ma dwa końce, natkę, przecież odciąć można, proszę pisać, koment. kończę.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Bez urazy. To nie jest limeryk. Naciągane na siłę. A nie można było tak? Pewna marchew nie chciała podzielić losu współbraci. Zagadała do Maryny, schowaj mnie to Ci się opłaci więc ta ją schowała do jamy szczegółów tu nie podamy. Oj Maryno zwariowałaś?! Teraz wystaje Ci nać z gaci. No i gdzie tu są zachowane reguły? To zwykła i niedoskonała sylabówka. 1) 7 2) 8 3) 8 4) 9 5) 9 6) 8 7) 8 8) 9
Mariusz Urbaniak Opublikowano 20 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Koniecznie chciałem pięć wersów. A tak lepiej? Pewna marchewka na polu koło rzeki Wlekła W obawie przed utarciem do Maryny rzekła Schowaj mnie do jamy Potem pogadamy Z zasmażką i groszkiem pięknie się upiekła
M_arianne Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Druga o marchewce wersja jest od pierwszej znacznie lepsza, wkliknij w google limeryk-a, to tam będzie o wersikach.
kaja-maja28 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Wersiki marchewka znosi obok przecież seler stoi. taki piękny i polotny, a co ja mam gorsz być.
Mariusz Urbaniak Opublikowano 22 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poczytałem, poczytałem Trochę przy tym załamalem Dźwięki, rymy no i stopy Ale co tam do roboty ;)
M_arianne Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) A więc piszmy limeryki; rymy, słówka i wersiki, słowem można się zabawić no i humor swój poprawić. Edytowane 27 Lipca 2017 przez marianna_ja (wyświetl historię edycji)
kaja-maja28 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Słowo może język ugryśc a to ból nieznośny lepiej pisać nic nie mówić i tak można się zabawić
Rekomendowane odpowiedzi