Echnaton Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 na wzgórzu nad widzę rozmowy, sklepy, kościół w kotlinie spokój gwarnie odbija się o zbocza gór i dochodzi do mnie ciszą obok Jabłoniec milczy krzykiem obcych żołnierzy historią przesiąkła ziemia wielkie drzewo urosło na mundurze a kamienny mur wbił się w przeszłość i przyszłość wieje od Tatr – halny stań tu i pozwól by cię objął jak ja obejmuję moje miasto
Krzysztof Adam Meler Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miasto rodzinne, w ogóle miejsce naszej młodości, to chyba "konik" każdego autora. Mimo nieoryginalności tematu w tym sensie, że każdy kiedyś pisze o swojej "Limanowej", udało ci się zachować dystans liryczny i wpleść szereg słów-znaków. Pozdrawiam - K.A.M.
Pan poeta Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 a ja jestem siąsiadem limanowej):
Echnaton Opublikowano 8 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 dzięki, to taki trochę osobisty wiersz, przez opis miasta pokazuję to co czuję :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi