Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jeden z siedmiu Przebrana miara Pszenica z kąkolem się wymieszała Ziarna nie rodzą złotych liści Chwasty i kolce cierniem nienawiści Balaam rozdał ludziom żądze Garbate bożki i pieniądze Zostało tylko jedno ziarno Oliwny kwiat - Prawica majestatu Siedem świeczników i siedem gwiazd [sub]Tekst był edytowany przez Maciej_Bacztub dnia 25-04-2004 12:30.[/sub]
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Macieju - dwa błędy znalazłem - nie wiem ale ja słyszałem o bożku "Baal" i to chyba nie z hebrajskiego było - jeju dobrze jeśli bym się mylił - a drugi "rozdał ludzią żądze" - typowa literówka = a o wierszu cóż - chciało by się zdmuchnąć tę jedną świeczkę chocby serdeczne pozdrówko W_A_R
Maciej_Bacztub Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już odpowiadam Witoldzie: "Balaam" pochodzi z "Apokalipsy" z Listu do zboru w Pergamie. Cytuję "Lecz mam ci nieco za złe, mianowicie, że są tam tacy, którzy trzymają się nauki Balaama...". Mam pytanie: czy to co napisałeś jest pozytywne? : "Chciałoby się zdmuchnąć tę jedną świeczkę choćby" Pozdrawiam -Maciek-
Rekomendowane odpowiedzi