Tali Maciej Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 to będzie wiersz o tobie wiersz będzie prosty same epitety gdzie włosy będą włosami a na dnie spojrzenia kolor zielony chwilami kiedy spokojnie w nocy twój równomierny oddech opuszkami po omacku kreślę kształty twojej twarzy okrąg oka* czasami zdyszani wbiegamy na najwyższe piętra aby chwilę później w milczeniu dymem papierosa w tym wierszu plujemy sobie na twarze szukając piwa tuż przed otwarciem sklepu zdarza się że rozczesuje twoje włosy widelcem a kiedy brak kołdry ciepła szukamy w bliskości w tym wierszu zdarzają się cuda w szafach są łazienki szwankują paryskie metra a ludzie przytulają posadzkę lotnisk błądzić można nawet na dwa skrzyżowania od domu w tym wierszu nawet osiem ścian czuje się samotnie *http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=63139#dol
Lena Achmatowicz Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 "gdzie włosy będą włosami a na dnie spojrzenia w kolorze nadziei chwilami kiedy spokojnie w nocy twój równomierny oddech po omacku kreślę kształty twojej twarzy okrąg oka*" ta część mi nie przypadła. ckliwe, ale i metafory takie jakieś szablonowe: dno spojrzenia, kolor nadziei. dalej: spokojna noc - równomierny oddech - to nieco nakłada się na siebie. może tak: chwilami kiedy w nocy twój równomierny oddech itd i misz masz: twój równomierny oddech po omacku ; a gdyby inaczej ułożyć, żeby nie zlewało się: chwilami kiedy w nocy twój równomierny oddech po omacku kreślę kształty twojej twarzy okrąg oka itd ------------ reszta bardzo fajna. serdecznie pozdrawiam Lenka
Mariusz Urbaniak Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Osiem ścian to dwa pokoje, czy dwa mieszkania jednopokojowe? Powiedz mi proszę co te osiem ścian symbolizuje. Pozdrawiam Mariusz
Lena Achmatowicz Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Osiem ścian to dwa pokoje, czy dwa mieszkania jednopokojowe? Powiedz mi proszę co te osiem ścian symbolizuje. Pozdrawiam Mariusz myślę, że odnosi się do dwóch osób. miejsca dla dwóch osób. pustego miejsca. dwa razy bardziej pustego. czy jakos tak. tak ja to widzę.
Tali Maciej Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawe podszepty na pewno przemyślę pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki dzięki pozdrawiam
Tali Maciej Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Osiem ścian to dwa pokoje, czy dwa mieszkania jednopokojowe? Powiedz mi proszę co te osiem ścian symbolizuje. Pozdrawiam Mariusz myślę, że odnosi się do dwóch osób. miejsca dla dwóch osób. pustego miejsca. dwa razy bardziej pustego. czy jakos tak. tak ja to widzę. Lena dobrze kombinuje więc idź jej tropem(-: pozdrawiam
Mariusz Urbaniak Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Osiem ścian to dwa pokoje, czy dwa mieszkania jednopokojowe? Powiedz mi proszę co te osiem ścian symbolizuje. Pozdrawiam Mariusz myślę, że odnosi się do dwóch osób. miejsca dla dwóch osób. pustego miejsca. dwa razy bardziej pustego. czy jakos tak. tak ja to widzę. To może podać jednoznacznie, że są to ich ściany. Pozdrawiam Mariusz
Rekomendowane odpowiedzi