Pan poeta Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Bóg człowieka byłem na ognisku dnia przesiedziałem 3 godziny wieczności w drucianych butach, splątanych rząsach ogniem człowieka nocy zmartwiony nocne motyle z ust mamy, taty łączyły krzyż wschodu z zachodem nieba rozjaśniony szczekaniem kości wątłych mogił rozstąpiły się oczy nocy przyszedł Bóg rozkruszając groby natchnienia umarłem na wieki...
Ulisses Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kogo to opchodzi?!!! zwieżenia pryszczatego nastolatka nie nadajom śię na poetycki portal do pamientnika stym!
Storm of Dreams Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nie rozumiem, jeśli piszesz Bogu człowieka, czym jest druga i trzecia zwrotka, chyba że dotyczy ojca i matki Boga? Nie gniewaj się ale ja sam bardzo często nie jestem konsekwentny w wierszach, a trzeba. Inaczej czytelnik zostanie zostawiony bez możliwości kontynuacji myśli. Ogólnie pierwsza zwrotka nawiązuje (świadomie lub podświadomie) w mojej interpretacji do Żyda Wiecznego Tułacza, co jest oddane parabolą ognisk i swoistą rozmową nastrojów, splątane rzęsy przywołują mi na myśl smutek i cierpienie, co ma swoje wytłumaczenie w „zmartwieniu” na końcu zwrotki. „i siedząc patrzyli człowiekowi nożem wzroku” – trzeba to jakoś zmienić na bardziej zrozumiałe „pocałowałem miłość” – zbyt proste. Tak sobie myślę, że to piękny materiał na wiersz świetny w całości, tak zachwycający chwilami: „byłem na ognisku dnia przesiedziałem 3 godziny wieczności w drucianych butach, splątanych rzęsach ogniem człowieka nocy zmartwiony” To bardzo mocne! Pozdrawiam.
Ulisses Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mocne ale na film piła gdzie mószom albo ómrzeć albo oderżnoć sobie noge rzeby uciec... na poezjem cienkie i słabe nie-delikatne!
Pan poeta Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ależ w 2 i 3 piszę o Bogu, tylko np.Wychodxziło z bram klonu nieba(to jest odwołani) w 3 zaś wyszedł Bóg za pieca...(...)apostołom,...
Rekomendowane odpowiedzi