Marlett Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Adamowi Sośnie jestem kiedy odchodzą anioły na kołdrze kładę niebieską różę rozpalasz płomienie czterem wiatrom mistrzowsko ręką trzymając rumpel równo wygięte płaty na rejach lnem zakwitają siłą błękitu woda chce unieść burtę do góry dziób rozbryzguje fale na pyły po twarzy czasem krople się toczą zaraz wiatr przedni rosę osusza wtedy zamieszkasz w bocianim gnieździe by głową dotknąć zenitu nieba 03.08.2007
Beenie M Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ładnie mi się przepłynęło po wersach. pozdrawiam Panią Wód :)))
Ewa_Kos Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Też bym chciała, żeby "miktoś" tak ładnie namalował słowem:) Pozdrówka i serdeczności samych:))) EK
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ładnie... pozdrawiam serdecznie.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybacz Marletko tę upierdliwość, jeszcze pod dedykowanym wierszem, który przez najważniejszą osobę już został pochwalony. Nie mogłem się oprzeć. Pozdro wieczorne:)
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 eee... pyły są dobre, a pyłki kwiatów napewno są w mnogiej ;). pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Między pyłami a pyłkami jest taka różnica jak między tyłami a tyłkami;) Wszelkie decyzje i tak należą do szanownej autorki:) Pzdr.:)
Marlett Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybacz Marletko tę upierdliwość, jeszcze pod dedykowanym wierszem, który przez najważniejszą osobę już został pochwalony. Nie mogłem się oprzeć. Pozdro wieczorne:) Bartku! Jest napisane ''płomienie czterem wiatrom'', a nie ''płomienie wiatru''- nie widziałam aby wiatr posiadał płomienie. ''płaty'' nie kojarzą sie Tobie z żaglami,a jednak o żaglach wspominasz, więc jest skojarzenie. ''rozbryzguje'' - woda najczęściej pod wpływem dużego uderzenia o twarda powierzchnię. ''przedni - wiatr z przodu.Nie każda jednostka jest w stanie dość mocno ostrzyć do wiatru. Jeśli uważasz że nie należy przesadzać w poezji -nic na to nie poradzę. Poza tym wiersz jest dedykowany, a dedykant i tak wszystko zrozumie. Bardzo dziękuję za wnikliwość.A jeśli pozostawiam jakiekolwiek watpliwości...:))) Pozdrawiam.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wybacz Marletko tę upierdliwość, jeszcze pod dedykowanym wierszem, który przez najważniejszą osobę już został pochwalony. Nie mogłem się oprzeć. Pozdro wieczorne:) Bartku! Jest napisane ''płomienie czterem wiatrom'', a nie ''płomienie wiatru''- nie widziałam aby wiatr posiadał płomienie. ''płaty'' nie kojarzą sie Tobie z żaglami,a jednak o żaglach wspominasz, więc jest skojarzenie. ''rozbryzguje'' - woda najczęściej pod wpływem dużego uderzenia o twarda powierzchnię. ''przedni - wiatr z przodu.Nie każda jednostka jest w stanie dość mocno ostrzyć do wiatru. Jeśli uważasz że nie należy przesadzać w poezji -nic na to nie poradzę. Poza tym wiersz jest dedykowany, a dedykant i tak wszystko zrozumie. Bardzo dziękuję za wnikliwość.A jeśli pozostawiam jakiekolwiek watpliwości...:))) Pozdrawiam. Cóż, jeśli mam być szczery to... ;) Rozumiem, że mam siedzieć cicho:)))
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Bartusiu! Ja nikomu nie każę siedzieć cicho:))) Każdy ma prawo do własnego zdania tzn. wiersz nie musi się Tobie podobać. Rozumiem, jeśli nie znajdujesz tu nic dla siebie. ....a ''pył'' posiada liczbę mnogą. Ahoj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Beenie! Bardzo dziękuję za miłe słowa. Serdeczności.
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adam! :)
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo! Sama też potrafisz malować słowem. Dziękuję.Radości.
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Również serdecznie pozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wsparcie:)))) Uśmiechu!
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Między pyłami a pyłkami jest taka różnica jak między tyłami a tyłkami;) Wszelkie decyzje i tak należą do szanownej autorki:) Pzdr.:) Rozumiem,że mam u Ciebie ''w plecy'' Serdeczności.
Anna Siedem Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Marlett podoba mi się, zwłaszcza, że to dla Adama... Pozdrawiam wietrznie
Marlett Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję. PozdrawiaM.
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Między pyłami a pyłkami jest taka różnica jak między tyłami a tyłkami;) Wszelkie decyzje i tak należą do szanownej autorki:) Pzdr.:) Rozumiem,że mam u Ciebie ''w plecy'' Serdeczności. Marletko, tylko jeśli chodzi o "rozpalasz płomienie czterem wiatrom", "wiatr przedni" oraz "zenit nieba":) (jeśli chcesz, żebym przedstawił jeszcze raz bardziej konkretnie swoje stanowisko - proszę bardzo, ale chyba nie masz się czym przejmować:) Pozdrawiam serdeczniaście.
Rekomendowane odpowiedzi