Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

z milosci przekleci

Rekomendowane odpowiedzi

poznani przypadkiem
w miłości zaklęci
zaklęciem na zawsze
z miłości przeklęci.
swe szczęście zaznali
w swym szczęściu schowani
tak żyli w miłości
miłości oddani.
lecz miłość nie dla nich
los zabrał im szczęście
zabierał powoli
nie szybko nie w pędzie.
by miłość zagasić
by szczęście ich zniszczyć
nadzieje namiętność
ich bliskość ich bliskich.
i smutek zagościł
i szczęście prysło
schowani w marzeniach
we łzach tonąc wyschną.
Umarła nadzieje
zniknęły marzenia
los podły zwyciężył
w kałuże sie zmienia.
A poznał przypadkiem
w miłości zaklęty
zaklęty na zawsze
z miłości przeklęty.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Historie o miłości to temat nienowy. Pisali o niej w każdej epoce, co ważne, w każdej - inaczej. Miłość wymaga zatem oryginalności, przełomu, choć zupełnie jest niezmienna.
Trzeba coś zauważyć, odkryć, wyrazić inaczej, bo bez tego wiersz jest co najwyżej imitacją, plagiatem idei oraz inspiracji.

Dostrzegam przeto, że jest szery. Nie neguję wyrażania tego, co czujemy. Niemniej nieoryginalność skutecznie zniechęci jakiekolwiek wydawnictwo do wydrukowania podobnie nieodkrywczych rzeczy.

Ale pisz dalej. Wierzę, że szczerość połączysz z ogniem przełomu!

Pozdrawiam - K.A.M.

o kurcze tam nie mialo byc marzeniach tylko marzenia .... reszta tak musi byc i tak bedzie ... :) ja z polskiego nigdy nie bylam mocna a to mozna nazwac gwara :P:P:P:P:P hehe ,.... "swe" .... :P ...

jesli chodzi o oryginalnosc.. chyba nie bede poniewaz pisze tylko to co czuje a uczucia oryginalne nie sa .... zreszta (wiem ze nie powinnam mowic o czym jest wiersz ale co mi tam) ... kiedys ktos mi powiedzial ze gdy czytal moje wiersze to tak jakby mnie poznawal i mial racje ... ja pisze tylko o tym co odczowam .... to historia moich rodzicow ...... niestety ...... przykra historia .... to poprostu chwile mojego westchnienia ... :) dziekuje za tak bogaty komentarz ... cenie go sobie ... :) niestety jestem swiadomo ze przez moja "prstote" nigdy nie wydam zadnego pomiku lecz napewo satyswakcjonujace jest gdy widzi sie wzruszenie u osoby czytajacej ..... a takie kiedys widzialam ... :)

wiem wiem ten portal jest po to by sie czegos nauczyc :) choc troche wyszlo na to ze nie bede zwracac uwagi na wasze uwagi ... od razu wyyjasniam ze to bledne wrazenie (ale gadula jestem :P) piszcie piszcie co myslicie ..... pozdrawiam :)