Lilianna Szymochnik Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Jestem jak ten Zawisza Czarny z mieczem obusiecznym - sam jeden, aby honoru nie splamić rycerskie trzeba mieć serce. Walczyć, choć śmierć patrzy w oczy! Serce moje takich się nie zlęknie choćby mieli mnie nawet zabić, wytrwam lub zginę, albo zwyciężę. Bitwa się toczy o sławę i laury jeden na drugiego podnosi rękę - biją się obelgami - plują słowami, krzyczą na siebie w głuchą ciszę. Idą przekleństwa - uliczne slogany, wszyscy przekraczają swoje granice. Panowie i Panie, już bez przesady kupą możesz tutaj usta wytrzeć. Wszyscy geniusze nad geniuszami znaleźli się tutaj dla wiersza chwały, lecz gdzie jest ona? - kotu buty liże, a Ty? możesz tylko pomarzyć. Takie wierszyki leżą tu śmietnikiem, czasem kot po nich przegoni myszkę. Czy to poezja śmieje się lwa rykiem z wyścigu szczurów w tym labiryncie? No pisz wiersze w tym atramencie który już dawno wyparował ławce. A gdzie są Ci poeci nasi Mickiewicze dawno zapomnieli - wieszcza poezje. Nauka w głowach porobiła zamieszanie jeden chaos w tejże nauce chlupie? Dokąd pójdziemy? - puszczać latawce, albo z balonów spuszczać powietrze. Nikt już nie patrzy, tylko pisze, pisze, aby słowem nacieszyć - byle wersem. Czasem to do wiersza nie podobne, ale jeden drugiego chwali obłudnie. Kto tu mądrzejszy - nikt nie zgadnie wszyscy przecież mienią się poetami. błędów, nie robisz - jesteś geniuszem brednia Ty? mądry, a jakie beztalencie. Czym się tu chwalić w swojej ramocie jeśli wiersz serca, nie ma w słowie. Musi mieć coś w sobie, jakieś przekazy, a nie urywek paru wyrazów w absurdzie. Jakie przesadne wybujałe ćmą metafory nielogiczne, na zdrowy rozum w obłędzie. Czasem jak czytam, taką nijaką poezję - jedynie, można zapłakać - Panowie i Panie.
Oxyvia Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Witaj, Lilianno! Już wróciłeś? Jak było na weselu? Nie będę komentować wiersza, bo już to zrobiłam gdzie indziej. Pozdrawiam!
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Lilianno no niestety - brak tu jakiegoś zespolenia, czemu Ty i mój poprzednik komentujący o tym samym? o g.? toż siedzicie chopy i na siebie takie bzdury sypiecie? mnie to nie bawi, przykro jest jak się takie rzeczy czyta - to świadczy o kimś czy o czymś, ech MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok - chop z chopem wypije piwo baby niech się kłócą, rzucają mięsem baby - nie chodzi o kobiety, lecz o baby w sensie wiadomym Oyey - skończ z tym g. - nie podoa się to nie ale Ty chyba żaden facet skoro rzucasz mięsem, żaden z ciebie gość, poprostu masz obsra...i tyle, gdybyś był facetem to byś ... ech, baba MN
allena Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jak nie? :) A.
allena Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No widzisz, a jednak:) A.
Krzysztof Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z jakiego powodu sam siebie oceniasz? :) nie złota myśl, a prosto - twoja myśl, a czy będzie złota to już nie autorowi sądzić :) Zgadzam się z wypowiedzeniem: "Więc po co te kłótnie" i to już godne jest uwagi :) pozdrawiam serdecznie
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po kiego Bogu złoto? Stań się! - i ma Planetę ze złota. Stań się! - i ma planetę z Ludźmi zamiast "dzieńdoberek sedesku" srającymi złotymi myślami. =-=
M._Krzywak Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 'kupą możesz tutaj usta wytrzeć." ??? Smacznego.
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miecz obusieczny oznacza coś innego niż rycerski. A jeśli nawet - skoro obusieczny, co z tego, że "sam jeden"? Wobec takiego cudu techniki sam oberwie w łeb. [quote] aby honoru nie splamić rycerskie trzeba mieć serce. Walczyć, choć śmierć patrzy w oczy! Patrzyć śmierci w oczy z mieczem obusiecznym, kiedy jak to wiemy, jest się z nim sam na sam? ("z mieczem obusiecznym - sam jeden") [quote] Serce moje takich się nie zlęknie choćby mieli mnie nawet zabić, wytrwam lub zginę, albo zwyciężę. Nie wiem czemu obstawiam porażkę? Miecz obusieczny a w pobliżu nikogo nie ma poza tym, który go trzyma w ręku? Przeczucie mi mówi, że zaraz sam oberwie w łeb! [quote] Czy to poezja śmieje się lwa rykiem A z powyższym się zgodzę. =-=
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale poezja zostanie. Chyba, że pani zdaniem poza tym wierszem nie istnieje. W co śmiem wątpić - nie wolno mi? =-=
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak to się ma do mojej oceny wiersza? Że niby jest pusty? Nie rozumiem. =-=
Krzysztof Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mam zamiaru nic podważać, ale daleko nie każda myśl jest złotą myślą :) twoja myśl jest jedynie teoretycznym rozważaniem co jest ideałem, ale to jest względne przecież. Myśl nie jest bezsensowna, ale czepiam się nie samej myśli, a to, że ty sam nazywasz ją złotą, a więc dajesz ocenę. Też mam swoich własnych myśli, o Bogu także, ale nie afiszuję się, że to są złote myśli. NIe zamierzam z nikim się zrównać, bo jestem sobą, jednak ty tak się pokazujesz, jakbyś znał kim jest człowiek, czym ideał i kim jest Bóg, ale w ramach tej nie złotej myśli nie mam nic przeciw :) Radości ;)
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Pchła podskakuje. Moja złota myśl =-=
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Biedronka - Czarny Zawisza w krwi wrogów. =-= Moja (wy/kolejna) złota myśl
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A, to najmocniej przepraszam. I proszę uważać: moją babkę kiedyś ruszył ząb czasu i wkrótce się posypała. =-=
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mogę przytaknąć ani zaprzeczyć bo w życiu nie dane mi było napotkac ślepej kury, na dodatek z ziarnem w dziobie. =-= Sorry. Kiedyś w KFC - z sałatką Colesław. Była nie tylko ślepa ale też z pewnością dawno temu nieżywa. =-=
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szkoda, że pomija poezję w hm... "wierszach"? =-=
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Znam je przypadkiem, co wyraża ten wiersz: Bajka o tym, dlaczego złota rybka nie jest kurwą co pójdzie na każdy układ - chcę pisać wiersze - moja żona chce, żebym pisał wiersze - chcę pisać wiersze, jak ty Złota Rybko =-=
Poszlaka Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pusto w żołądku a nie nieładnie. =-=
Rekomendowane odpowiedzi