Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Czym miłość jest dla Ciebie?

Rekomendowane odpowiedzi

Czym była miłość dla Ciebie gdy poniewierałeś moimi słowami?
Czym były dla Ciebie moje błagania?
Czy Ty kiedyś rozumiałeś czym jest miłość dla mnie?
Kiedyś powiedziałeś "że życie miłością sie stanie"już teraz wiem jak bardzo kłamałeś!
Ile mi szansy dałeś gdy tak pięknie mówiłeś?
Czy ty wtedy wiedziałeś jak pragnęłam by twoje słowa prawda sie stały?
Ty chyba jednak nie rozumiałeś, nie wiedziałeś jak bardzo chciałam,kochałam i istnieć chciałam przy Tobie pragnęłam.
Ty wciąż tylko ja w swych oczach miałeś, wciąż jej miłości pragnąłeś myślałeś "z nią będzie mi jak w niebie"
Tylko czemu i mi nadzieje dawałeś?
może ty po prostu nie rozumiałeś kim byleś dla mnie.Wiedziałeś! teraz wiem jak bardzo mam miłość naiwna sie stała, bo ja wciąż taka bardzo chciałam.
Lecz wiem, kiedyś ustąpić twej miłości będę musiała...

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Mogę poprosić o gatunkową przynależność tego wiersza. Widziałem u paru narrację przed wierszem, ale to formą przypomina karkołomnie strugany fragment czegoś w stylu powieści poetyckiej. Proszę o poprawienie literówek i błędów gramatycznych.
Oryginalność jest dobra, ale musi paradoksalnie opierać się na poprawności.
Pozdrawiam.
PS Po poprawkach, ocenię treść, bo póki co zaślepia mnie wadliwa kontrukcja - raz quasi-rytmiczna, a za chwilę quasi-narracyjna. Pomysł ciekawy, lecz wykonanie pozostawia wiele do życzenia.

ja mam wskazówkę, jak najbardziej skuteczną :) zacznij czytać dział "Wiersze znanych" oraz obserwuj na bieżąco, wiersze, które tu dodajemy i krytykę która się pod nimi znajduje. ty też wyrażaj swoją opinie, jeśli nie znasz się na stronie językowej wiersza, merytorycznej, to wyrażaj opinie np na temat tematu wiersza, graficznego przedstawienia wiersza, wszystkiego się nauczysz tylko musisz dużo dużo dużo czytać :) i obserwować !! będzie dobrze, tylko się nie poddaj :)

pozdrawiam

a ja bym twój wiersza napisała tak: (starałam trzymać się Twojego przekazu, to takie streszczenie)

ty moje -
deptałeś słowa
ty moje -
biłeś błagania
nie rozumiesz -
czym jest miłość?

życie - miłością?
KŁAMCA
życia miłością
pragnęłam...
nie rozumiałeś -
kochałam