Świat nasz kochany.
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Konrad Koper 4 166
Nie pytaj:
czy dobry, czy zły…
jestem kosmiczny !
Moja dusza wzlatuje ku
„dziwnej gwieździe”,
przy której krąży druga Ziemia.
1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez FaLcorN · Opublikowano
@Roma Już pędzę, aż piętrzy się kurz i śpiewam do Ciebie, do dnia. A słońce mi przyłóż do ust i serce otwieraj na dwa. Zwierzymy się falom - to czas. Pokona nas data - jej ból. Co z tego, że w oku mam piach..? Gdy sobą pozbawisz mnie tchu. Za mało nam będzie.. błysk, raz. Łakomi bliskości jak snu. A serca nam szumią spod warstw, by w jeden zamienić się nurt. Popłyńmy ku sobie, do wysp, w mgłę szczęścia, by kochać i śnić. Nadzieję z ust Twoich chcę pić. Zapomnieć jak gorzkie jest nic. -
Przez Łukasz Jasiński · Opublikowano
@violetta A moi przodkowie są pochowani na ojczystej ziemi - większość zginęła jako żołnierze - w obronie Polski przed agresją ze strony zaborców, także: ze strony Trzeciej Rzeszy Niemieckiej i Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich, tak więc: mam większe Prawa Moralne - jako patriotyczny gospodarz do Tej Ziemi - Tej Ziemi! Od polskich emigrantów, legalnych imigrantów i polskojęzycznych - obcokrajowców! Łukasz Jasiński -
Przez Wochen · Opublikowano
zastanawiam się jak z biegiem czasu osiada na stopach proch ziemi chociaż co wieczór obmywam swoje winy jak z biegiem rzeki płyną bez sił szkliste ryby każda z nich jest zbiegiem pragnie udomowić cień czy dobrze że echo jest zmęczone zastanawiam sie dlaczego nikt nie utrzyma w garści motyla -
Przez bazyl_prost · Opublikowano
tak ostrożnie stąpam po piasku wulkanicznym do ciebie na hawaje!!!!!!
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi