Piotr_Jasiński Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 WYMIANA może się zdarzy i przyjdzie wystawić do publicznej wiadomości wszystkie skrywane skrzętnie potrzeby i próby udoskonalenia czasu może i tak będzie że nie utrzymawszy w ryzach wyrwie się z gardła szalony okrzyk nienawiści do luny za niespełnione pragnienia może też coś znaczy szaleństwo jednostek pełne wspomnień ciałolubnych popołudni wygrzanych niesłonecznym promieniowaniem na miejskiej polanie nie może a na pewno uda się wrzynając we własne obawy przekroczyć niewidzialny próg pamięci tylko po to by zwolnić miejsce dla jawy
Tomasz roman Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba wezbrałeś przykład ze mnie, piszesz rymem -druga zwrotka,(czyżby nowa era tego forum?) wpierw powiem tak, lepiej by było gdyby cały wirsz był rymowany, większe wrażenie, estetyczniej dwa, piękna trzecia zwrotka - "Nie chcę wspominać ciałolubnych popołudni,wygrzanych niesłonecznym promieniowaniem,na miejskiej polanie", rewelacja! dwie pierwsze też dobre, pierwsza góruje, w drugiej bym coś zmienił,coś... znaczenie utworu też refleksyjne całość ok plus 5! pozdrawiam gorąco! P.S- i wyciągni z pralki,tem świeży, pachnący tytuł? i cdn.jak najprędzej!
Tomasz roman Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 O co chodzi z tym comiesięczny almache najlepszych wierszy? gdzi jest wyświetlany - głupie pytanie?
Piotr_Jasiński Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak się składa że swego czasu pisałem tylko rymowane. Ale zaprzestałem widząc jak grafomanię. Jednak umiłowanie do tego typu utworów pozostało i nadal lubię poczytać dobrze napisane równe rymowane wiersze. Tylko że ja nie bardzo w moim widzę rymy - zgrała się tylko ostatnia litera wyrazów, a to jeszcze nie rym, nawet niedokładnym ciężko go nazwać. A co do reszty to jest to naprawdę wersja przedwstępna i zdecydowanie niepełna. Brak jest jednej strofy nad którą się ostro głowię. Tytuł też mi chodzi po głowie. :))) Dzięki za wizytę i pozdrawiam. Nie bardzo wiem o co chodzi, więc trudno mi odpowiedzieć. Może tylko ktoś wspominał że dobrze by było, gdyby tak było? Tu chyba nie pomogę
Marlett Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Piotrze! ''by zwolnić miejsce dla jawy''...nie, nie zwalniaj:))) Uśmiechu.
Reni Her Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 *może się zdarzy * i tak będzie * szaleństwo * na pewno uda się Piotrze to jest pozytywny wizerunek twojego wiersza ;)))))))))) R.
Piotr_Jasiński Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett, peel nie chce tylko pamiętać. Chce przeżywać od nowa. Więc czasami trzeba zwolnić miejsce "na dysku" ;) Tobie również szczęścia
Piotr_Jasiński Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Reni wybrałaś co ciekawsze fragmenty :))) Nie mam nic przeciw takim pozytywom ;) Serdeczności
Piotr_Jasiński Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam !!! Eee tam persil Ociec prać??? ;)
adam sosna Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 pamiętam reklamę z lat trzydziestych ubiegłego wieku: Radion Extra - sam pierze pudełko proszku na trzy piętra - malowane na ścianie domu
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co tam lata trzydzieste. Na warszawskiej Pradze do dziś stoją kamieniczki gustownie ubarwione. Na przykład reklamą Muchozolu na całą ścianę domu. :))) Niestety te arcydzieła nie są tak wiekowe - pozostałość po szalonych latach siedemdziesiątych ;))
PannaBeata Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 "wygrzanych niesłonecznym promieniowaniem na miejskiej polanie" nawet o solarium jest mowa!! dobrze skrojone. Akurat mnie tu przywiodło również;)
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nooo nie zupełnie o solarium ;))) Może występować jeszcze inne niesłoneczne promieniowanie, które dobrze wygrzewa :)))) Pozdrawiam
PannaBeata Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Wiem wiem, ale ja lubię sobie żartować:)
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;))))))))))))) Ja też :)))
zak stanisława Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 może i aby na pewno uda się wrzynając we własne obawy przekroczyć niewidzialny próg pamięci tylko po to by zwolnić miejsce dla jawy Piuotrze, jakoś razi mnie to aby, trąci wiśnią... sorki, ale jakoś tak, wiersz dobry tylko to -aby.... cmokes!
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 szalony okrzyk nienawiści do luny - no miodzio! :) Wiersz jest już praktycznie kompletny, nie widzę sensu poprawiania, może zawyjątkiem: "niesłonecznym" - kiepski neologizm, odstaje poziomem od całości wiersza. Wg mnie to można go po prostu wykreślić, też będzie dobrze. Mam jeszcze zastrzeżenia do "wrzynając" - jak dla mnie nazbyt brutalne, warto by poszukać czegoś o lżejszym odcieniu. Dumam sobie nad tytułem, ale póki co bezskutecznie - mam nadzieję, że sam pan sobie poradzi, bo wiersz jest wart fajnego tytułu:) Pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanisławo - aby - wylatuje :)) Twoje porady z ruguły są dobre i tu też się z Tobą zgadzam. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Niesłoneczny" może być do wymiany lecz nie wycięcia, coś bym musiał wstawić w to miejsce. Chwilowo zostaje - jak tylko wymyślę coś lepiej pasującego - wymieniam. Natomiast "wrzynając" będę bronił. Właśnie o takie brutalne działanie mi chodziło. Dzięki za wizytę i dobre słowo o utworze. A jeśli chodzi o tytuł to mi po głowie się kręci "WYMIANA" "WYMIENNOŚĆ" lub coś w tym guście. Pozdrawiam również
Rekomendowane odpowiedzi