joanna_m Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 W drzewie bez korzeni, W ogniu bez płomieni, W kwiatach bez liści, W winogronach bez kiści, W zegarze bez wskazówek, W jabłku bez połówek, W życiu bez powodu, W jedzeniu bez głodu, W bursztynie bez żywicy, W sekrecie bez tajemnicy, W muzyce bez dźwięku, W rozpaczy bez lęku, W gwiazdach bez blasku, w dniach bez brzasku, Odnajduję sens.
elektryczna zieleń Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 to będzie mój pierwszy komentarz, więc nie przejmuj się nim zbytnio :) Szukanie sensu - popularny motyw w poezji, ale mozna z niego jeszcze wiele wyczarować i przedstawić w orginalny sposób. Zresztą lepiej skoncentruj się na szukaniu, niż na samym odnalezieniu. Rzeczywiście tytuł jest trafnym określeniem Twojego wiersza. Banał. A niektóre wersy aż męczą oczy np: "W jedzeniu bez głodu". Szukasz sensu w miejscach, rzeczach i sytuacjach, gdzie go nie ma. Czy jedzenie bez potrzeby, albo sekret bez tajemnicy może być wskazówką do odpowiedzi na najwazniejsze pytanie? Wątpię. Mam nadzieje, że nie zraziłam Cię moim komentarzem. Powodzenia w dalszym szlifowaniu warsztatu. Ćwiczenie czyni mistrza :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 ja powiem tylko tyle: jeśli już zdecydowałaś się na taką formę, to warto by było popracować nad rytmem... pozdrawiam Jimmy
Tomasz roman Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 popieram Jimmiego... pozdrowienia...
Rekomendowane odpowiedzi