Reni Her Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Za czym podążasz...? Spłonął chwilą naiwności świata wywrotnego chęcią zgłębienia wyroczni odejść i powrotów każdorazowo zwiastujących życiowe rozterki dziewczyny, która tańczy na pożegnanie połówki oderwanej z jej wnętrza nieskazitelnie urażonego mimochodem wstąpił w głębinę rozhukanej hadżi nie ryzykując powrotu już nie czeka
adam sosna Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 może Czy podążasz? albo Za czym podążasz?
Piotr_Jasiński Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Hadżi był kiedyś w W. "nie ryzykując powrotu już nie czeka" Może już się doczekał? :) Pozdrawiam
Fagot Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Warto by nad tym jeszcze trochę popracować. Pozdrawiam
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adamie, to literówka,już nie mogę poprawić w tytule ale pod...
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może, hadżi przejrzał na oczy i wybrał inna drogę...;))),prawda Piotrze
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fagot, może jakaś podpowiedź ?
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 dzie wuszko, udziwniony jest bo ma parę znaczeń a Pl waha się nad drogą, którą ma wybrać, a hadżi (ar. hadżdżi) religiozn. jest muzułmańskim pielgrzymem idącym do Mekki.
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Dzie wuszko masz rację, mam wiele prostych wierszy, które są zbyt proste i osobiste by ujrzeć światło dzienne a skomplikowana sytuacja wymagała wieloznaczności, pomyślę nad uproszczeniem ale czekam na sugestie, pozdrawiam ;))) R.
adam sosna Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 tak - tu trzeba uważać a co zrobić w portalach gdzie nigdzie nie wolno poprawiac? :):):)
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Adamie wyluzuj, to nie koniec świata, właśnie te małe błędy przyciagają, a omyłki zdarzają się również w życiu i nieświadomie prowadzą do całkiem interesujących sytuacji...;)))))))))))
zak stanisława Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 pochylona dziewczyna zawtórowała taniec ku jego odejściu szybkiemu * to brzmi dość dziwnie, myslę że do poprawy, początek podoba mi się, cmokeS
Reni Her Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 dzieki Stasiu, myślałam o zmianie w tym miejscu, ale uległa nie pasuje,pomyślę jeszcze, pozdrowionka :))))))) R.
Piotr_Jasiński Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "dziewczyny, która tańczy na pożegnanie" Taniec kojarzy mi się ze szczęściem. A zaraz jest urażone wnętrze. Czy jest ono urażone po utracie oderwanej połówki, czy też może chodzi o Hadziego, który nie ryzykuje powrotu?
Reni Her Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "dziewczyny, która tańczy na pożegnanie" Taniec kojarzy mi się ze szczęściem. A zaraz jest urażone wnętrze. Czy jest ono urażone po utracie oderwanej połówki, czy też może chodzi o Hadziego, który nie ryzykuje powrotu? Piotrze, taniec w innych kulturach ma wiele znaczeń a wtym wypadku stanowi sposób pożegnania, w trakcie którego dziewczyna ma nadzieję, że zostanie zapamietana przez Hadżiego i czeka na jego powrót a histora różnie może się ułożyć ( szczególnie, że taniec spowodował rzucenie uroku na Hadżiego).
Piotr_Jasiński Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Więc wszystko dobrze się ułożyło. Taniec spełnił swe zadanie. Zauroczony Hadżi na pewno zapamięta i powróci :))
Rekomendowane odpowiedzi