Tomasz roman Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 pierwsze-zielony las *---------------------* lubię słońce - patrzy na mnie lubię każdy uśmiech gałązek - ich poezji ruchów każdy owoc płaczącej wierzby prawdziwość w tych dokonaniach w noc wielbię gwiazdy każdy liść jest złodziejem każdy złodziej jest mocarzem jeśli tylko korzysta... *-----------------------* drugie-las vegas oczy prześwietlone monetą złotem okrwawione dłonie co ruch - to neon co przystanek - to afrodyzjak endomorfiny czasu - adrenalina płaski pieniążek kręcący się wkoło oko idące w ślady pieniążka dusza gra! *----------------------------* trzecie-chatka nad misery Wysoki skok szarego niedzwiedzia szybowiec nad samym jeziorem dziwadło klęczące w garstce cienia strach i uniebienie, całus i kopulacja płaczące niemowlę w brzuchu matuli milisekundy, tężą się już mięśnie brzucha pacholę sięka już pasa już wstępuje kawał pobożnego ducha Jest jednak jeszcze zmaza rodzicielska... *--------------------------------* czwarte-w łonie matki! Drgania najmilsze wychwyci z otoczenia choć uszu jeszcze nie ma potrafi kształcić słowo poetyckie geniusz istny-ma trzynaście centymetrów! już wie co to prawo gna je,jak każdy obywatel annały mu biją lube brawo choć niemowlę -już prezydent -bohater!
Oxyvia Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Na razie "wywalę" tylko literówki. Co do treści, muszę jeszcze pomyśleć. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam.
Tomasz roman Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co do tych odsępów po myślnikach bym się nie rozpaczł-i tak ni zmieniają one formy wiersza-to samo z przecinkami -ale jeżeli czytacz jest taki drobiazgowy-cuż..., za resztę dziękuję(chyba niedopatrzyłem-gapa!) pozdrawiam!
Agnes Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cóż piszemy przez ó Proszę Pana! każdemu zdarza się popełaniać błędy, owszem, ale po to są słowniki ortograficzne, oraz programy komputerowe typu word, żeby sobie życie ułatwiać. chyba nie wyobraża pan sobie tomiku poetyckiego z błędami ort.? proszę więc okazać nam - czytelnikom - choć trochę szacunku, bo naprawdę szkoda nam czasu na czytanie takich bzdetów. pozdr. a
M._Krzywak Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 No "cuż", zaawansowana poezja - pomimo wskazówek o poprawę tychże w "Warsztacie" - nic w tym kierunku. Proponuje po prostu bojkotować tekst do czasu, gdy tekst będzie spełniał warunki tzw. wiersza polskiego.
Oscar Dziki Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Muj bochater:) No widzę że się Pan rozpędza. Dobrze że są czytelnicy, którzy Pana doceniają:)
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 i jakie to wąty masz do tych miesc Tomaszu? bo ja niestety niczego odkrywczego nie znalazłem tyle, że przeczytałem z ukłonikiem i pozdrówką MN
Fagot Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak zasady języka są zbędne po co się do nich stosować, tak samo te głupie przecinki i inne znaki bez nich można czytać wszystko na jednym oddechu a nawet bezdechu, a autor sam wie gdzie zdanie się kończy i gdzie powinna być pauza a odbiorca jak się nie domyśli to już jego problem. Proszę się też odczepić od ortografii czy cóż czy cuż czy nawet curz w końcu czyta się tak samo więc w czym problem po co marnować czas zaglądając do słownika kiedy można w tym czasie stworzyć kolejne arcydzieło. Natomiast co do samego wiersza wolał bym się nie wypowiadać bo jak można poddawać w wątpliwość wielkości takiego dzieła. Moim skromnym zdaniem literacka nagroda Jobla, znaczy Nobla gwarantowana!!! Pozdrawiam
yyapa Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Ciężko się czyta i cieniutkie to, a do tego jeszcze nadmiernie wydumane czego nie lubię, wychodzi że to gniot, jeśli pan nie umie poprawić wiersza tak żeby spełniał podstawowe wymogi gramatyczno - ortograficzne, to niech się Pan nie pcha na forum dla zaawansowanych i to było na tele....
Tomasz roman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak zasady języka są zbędne po co się do nich stosować, tak samo te głupie przecinki i inne znaki bez nich można czytać wszystko na jednym oddechu a nawet bezdechu, a autor sam wie gdzie zdanie się kończy i gdzie powinna być pauza a odbiorca jak się nie domyśli to już jego problem. Proszę się też odczepić od ortografii czy cóż czy cuż czy nawet curz w końcu czyta się tak samo więc w czym problem po co marnować czas zaglądając do słownika kiedy można w tym czasie stworzyć kolejne arcydzieło. Natomiast co do samego wiersza wolał bym się nie wypowiadać bo jak można poddawać w wątpliwość wielkości takiego dzieła. Moim skromnym zdaniem literacka nagroda Jobla, znaczy Nobla gwarantowana!!! Pozdrawiam nie napisałem że błędy ortograficzne nie mają znaczenia ale odstępy po przecinkach-a to jest róznica-błędy(wszelaki-i przyznam że jestem w tym względzie słabiakiem-w szkole)poprawiłem-a toż ktoś nazywa ten wiersz gniotem z tego względu-przyznaję mu ślusznoś Jak jest to jest! pozdrawiam!
Tomasz roman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest kontrast miejsc-jedno las Vegas-co go cechuje-pogoń z pieniądzem(człowieka)-drgie zielony las-co go cechuje-cisza i niebywałe zjawiska-reszta to już poprawka z warsztatu-starałem się coś uświadomić-pokazać,kto wyciągnoł wnioski-światnie,kto nie-noc"cóż"
Tomasz roman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hhhh...szanuję nowicjuszy,ale się nie zgodzę iż to gniot,bowiem takowy jest nieczytelny merytorycznie ... pozdrawiam!
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest kontrast miejsc-jedno las Vegas-co go cechuje-pogoń z pieniądzem(człowieka)-drgie zielony las-co go cechuje-cisza i niebywałe zjawiska-reszta to już poprawka z warsztatu-starałem się coś uświadomić-pokazać,kto wyciągnoł wnioski-światnie,kto nie-noc"cóż" no to ja no ... i już z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. nie zawiązałeś ani jednego wątku, nie "zsupliłeś" ani jednej opowieści z drugą i to nazywasz porównaniem?
Tomasz roman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to jest kontrast miejsc-jedno las Vegas-co go cechuje-pogoń z pieniądzem(człowieka)-drgie zielony las-co go cechuje-cisza i niebywałe zjawiska-reszta to już poprawka z warsztatu-starałem się coś uświadomić-pokazać,kto wyciągnoł wnioski-światnie,kto nie-noc"cóż" no to ja no ... i już z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. nie zawiązałeś ani jednego wątku, nie "zsupliłeś" ani jednej opowieści z drugą i to nazywasz porównaniem? po przeczytaniu jednej strofy-myślisz"jest tak za nią",po przeczytaniu drugeij,"jest tak z nią" potem samemu wyciągasz wnioski i klejisz,a jakbym miał płączyć to nastałby wielki chaos i nieporządek-tak było w warsztacei i w pierwszej mojej myśli po napisaniu wiersza!
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to ja no ... i już z ukłonikiem i pozdrówką MN ps. nie zawiązałeś ani jednego wątku, nie "zsupliłeś" ani jednej opowieści z drugą i to nazywasz porównaniem? po przeczytaniu jednej strofy-myślisz"jest tak za nią",po przeczytaniu drugeij,"jest tak z nią" potem samemu wyciągasz wnioski i klejisz,a jakbym miał płączyć to nastałby wielki chaos i nieporządek-tak było w warsztacei i w pierwszej mojej myśli po napisaniu wiersza! ech - wiersz winien płynąć z ukłonikiem i pozdrówką MN
Tomasz roman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. po przeczytaniu jednej strofy-myślisz"jest tak za nią",po przeczytaniu drugeij,"jest tak z nią" potem samemu wyciągasz wnioski i klejisz,a jakbym miał płączyć to nastałby wielki chaos i nieporządek-tak było w warsztacei i w pierwszej mojej myśli po napisaniu wiersza! ech - wiersz winien płynąć z ukłonikiem i pozdrówką MN ale czasem także w bagnie-pachnącym jakimś przekazaniem względem twórców-winien...oj winien gorąco pozdrawiam!
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 masz już kawał warsztatu ale w ramach gadulstwa przerób ten powyższy tekst na wiersz z ukonikiem i pozdrówka MN ps. to rozkaz
Tomasz roman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można prosić o pomoc! P.S-a czy to nie jest wiersz?!(pomijając błędy ort)-może nie z twojego punktu widzenia-ale z innych?-przecież nie każdemu musi się nie podobać-no nie! pozdrowienia!
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można prosić o pomoc! P.S-a czy to nie jest wiersz?!(pomijając błędy ort)-może nie z twojego punktu widzenia-ale z innych?-przecież nie każdemu musi się nie podobać-no nie! pozdrowienia! no nie z ukłonikiem i pozdrówką MN
Tomasz roman Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można prosić o pomoc! P.S-a czy to nie jest wiersz?!(pomijając błędy ort)-może nie z twojego punktu widzenia-ale z innych?-przecież nie każdemu musi się nie podobać-no nie! pozdrowienia! no nie z ukłonikiem i pozdrówką MN no tak!?
Rekomendowane odpowiedzi