Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ileż bym policzył, tobie mój płomyku wszystko jedna wielka gwiazda! i w tobie na rozkaz rozpalona przed biurkiem Z innej ciemności powstał żywy proroczy palec wskazujący w niebo Płomyku nieszczęsny, czemu drżysz jeszcze? już mroki przegoniłem a ty z upartą zaciekłością obijasz się o niewidzialne ściany z powietrza Tak jakby ich nie było! Nie bój się ... Dzisiaj nikt cię nie zgasi zasnę, a ty czuwaj nade mną Dobranoc ...
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Piotrze:)) Wspaniały obrazek nakreśliłeś w 1 strofie. Szalenie podoba mi się. Co do płomyka... ech, też chcę. Mógłbyś się podzielić? (to "nikt Cię nie zgasi" jest świetne) seweryn
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pierwsza część faktycznie przyjemna, ale w drugiej obijanie się o ściany jakby ich nie było jest dla mnie niezrozumiałe... chyba jakby były jakieś ściany z powietrza, to wtedy można się o nie obijać? ślicznie kończysz zapewnieniem, że będziesz czuwać, bardzo ładnie :) Serdecznie pozdrawiam Natalia
Piotr Sanocki Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję Sewerynie za komentarz. Mogę Ci użyczyć mojego płomyczka, tylko musisz dbać o niego, bo on wbrew pozorom jest bardzo czuły :) Natalio, dziękuję i Tobie za komentarz :) Jeśli chodzi o obijanie się o ściany, to sens i logika jest w tej strofie: "obijasz się o niewidzialne ściany z powietrza Tak jakby ich nie było!" - przecież to logiczne :) Trzeba powoli i uważnie przeczytać :) A zakończenie powstało z myślą moim nieprzemyślanym gaszeniem (przecież) najpiękniejszej z gwiazd i to na dodatek gwiazdy na wyciągnięcie ręki :) Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi