Waldemar Wójcik Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Są ludzie kamienie O sercu tak twardym Nie czując że czują Lub tylko tak mówiąc Lecz na nich Mech czasem wyrośnie, Są ludzie strumienie Co szybko przez życie Przechodzą niezmiennie Lecz znajdą się ryby Co lubią ich pośpiech. Są ludzie jak kwiaty Co raz tylko kwitną Lecz swoim zapachem Dać pragną Swój zapach i miłość Gdy życie ich młode Ogrodnik zakończy. Są ludzie jak ludzie Co mylą się często Na ścieżce swej krętej Potykać się będą O kamień zbyt ostry I wtedy swe stopy W strumieniu zamoczą Na łące zasną Wśród maków i chabrów Uśmiechną się ciepło I pójdą przed siebie Nie wiedząc Czy kamień spotkają Czy słońce.
piotrbierzynski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 napiszę tylko tyle,że mi się podoba i forma i treść-pozdrawiam -piotr
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Waldemarze - sugerowałbym jakiś podział na mniejsze cząstki - na okruchy głazu - troszk z czytaniem na bakier - ale to tylko prośba - jak ta o kamień na drodze sedeczne pozdrówko W_A_R
Agnieszka_Przypadek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mie się podoba. Pozdrawiam
Agnieszka_Przypadek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam
Gość Joanna Skor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podobają mi się porównania, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi