Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Migrena Oj Jacku… a ona to czyta? Nadam Ci kolejne imię – Świrusek :) W tym pozytywnym znaczeniu, bo już od samego czytania kręci się w głowie. Miłość aż buzuje, jakby świat sam się nachylał, żeby podejrzeć, komu się tak trafiło - i kto tu kogo właściwie śni!
    • @yfgfd123Weź sobie to do serca i kolejnym razem zastanów się, co tak naprawdę chcesz opisać i co przedstawić. Pisanie tekstów, których sam nie chcesz pisać mija się z celem.  Pozdrawiam. 
    • Szedłem powoli  a świat przygasał  zmęczony dniem.  Liście szeleściły pod nogami jak rozmowy, których kończyć nie trzeba.  Myślałem wtedy,  że miło by było  w końcu odnaleźć się, Ale ta jesień już uciekła,  zanikła za chmurami na końcu nieba.  Może... zimą wrócę?  Wtedy świat zamilknie  spokojniej niż dźwięk.  Wtedy właśnie rozbudzą się moje sny,  wytłumaczą pragnienia, których już nie trzeba.  I jeśli wrócę, niech nikt nie pyta mnie czy dzień jest dłuższy  od krwistego nieba.   . . .  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Marek.zak1   oczywista prawda z wiersza bije wprost. tak tę Polskę kochają, że plecaki z latarką i mydełkiem Fa już wiszą w przedpokoju !    
    • @Tectosmith do jakiegoś stopnia muszę się zgodzić. na pewno popełniłem błąd, ponieważ wrzuciłem to do sekcji "prozy gotowej", a to są dwie pierwsze strony czegoś w domyśle dłuższego. co do formy - sama koncepcja jest dosyć "ulissesowa", więc i styl jest dosyć strumieniem świadomości, wiem że w pewnym momencie na pewno przytłacza, bo przytłacza nawet mnie, w okolicy opisywania spaceru. Nieznośny bohater dla mnie nie jest przyganą, bohatera nie trzeba lubić ani w calu. oczywiście krytykę biorę do serca, nieczęsto się zdarza, że komuś w internecie chce się cokolwiek napisać, szanuję.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...