Kaja Skurzyńska Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Jak żyć kiedy pętla nad głową niby jasna gwiazda Pręga na ciele i w ręku Oznaka nienawiści A serce skalane plugawą Miłością? Kiedy wyjść jeśli nikt nie wygania Udaje, że potrzeba nienawistnego uczucia Narasta -śmiech Oczy, które zbyt wiele widziały Wyłupione za karę prawdy I za prawdę kary ośmieszone Życie, jakie przeżyło innych i- nie żyje tyle było warte - zła było za wiele Ból istnienia
yyapa Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Co w Niej plugawego? Przecież tylu poetów i nie tylko Ją wychwaliło... Czy klęska w bitwie oznacza bezsens wojny? Czy można mówić o bezsensie wojny z powodu możliwości poniesieniam klęski w bitwie? Czy coś plugawego w ogóle może być miłością? przecież przeżyłem-przeżywam, wiem jak smakuje, znam cenę przegranej i umiłownej w ramionach i życiu-domu-łóżku-rodzinie innego, ale wiem że jeśli sam się nie splugawię miłości Ona mi tego nie zrobi...... choć ludzie czasem plugawią, ale wtedy nie miłośc jest plugawa lecz ludzie.......Znak zapytania wskazuje że nie wierzysz, że nie masz pewności, ja wierzę Ona nie jest plugawa, albo to nie Ona.......
Rekomendowane odpowiedzi