Madonna Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Dziękuję- za życie Dziękuję- za śmierć Dziękuję- za śmiech Dziękuję- za łzy Dziękuję, że mogę być, choć nie powinnam Dziękuję po prostu dziękuję Choć smutek i tak istnieje. W fotelu siedzi człowiek, Starszy smutny Pan On dziękuje Za każdą minutę życia mu daną Oddam mu swoje minuty bardzo chętnie Dziękuje za każdą książkę, za każdy wiersz Za piękno, które było i jest Dziękuje też za przemijanie, bo może życie zobaczyć Jak ucieka przez palce Więc dziękujmy razem! Za to, co mamy I co nas czeka tu i tam gdzieś O co prosić mam? O chęć życia. którą ktoś mi zabrał przywłaszczył sobie oddać nie chce! (04/05.06.2007)
Maria Kowalewska Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Skąd tyle goryczy i pesymizmu? "Dziękuję za śmierć"? - czyją? "Choć nie powinnam"?-dlaczego? "Oddam mu swoje minuty bardzo chętnie"?- więc śmierć? Proponuję odrzucić ostatnich pięć wersów od słów "O co prosić mam?" - wtedy wiersz będzie klarowniejszy. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi