Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 pragnienie wiedzy rodzi pytania szukam odpowiedzi której nie wymagasz a ja zapytany odpowiem dlaczego więc nie mogę poznać niewielkiej części choćby rozkładu sił i napięć nawet teoretycznie niemożliwych do wyliczenia na podstawie dostępnych danych wśród wielu niewiadomych znajomość wyniku byłaby odmianą niezbędną do wprowadzenia prawidłowych rozwiązań podpowiesz?
zak stanisława Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 niestety nie podpowiem :)) rozważania całkiem do rzeczy a jeśli będę wymagać odpowiedzi co ty na to???? serdeczności Piotrze
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))) Dzięki Stanisławo. Jak widzisz nie uchylam się od odpowiedzi :) Pozdrawiam również
zak stanisława Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 wśród wielu niewiadomych znajomość wyniku byłaby odmianą niezbędną do wprowadzenia prawidłowych rozwiązań * a wiesz Piotrze że gdybym znała wynik, nie pchałabym się do tramwaju...
adam sosna Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 do rozwiązania niezbędny jest kod lub kot kod Leonarda spalony a kota złapać nie mogę (ale mam) - a może kot mnie kto to wie? pozdrowia!!!!!!!!!!!!
Anna Siedem Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 "pragnienie wiedzy rodzi pytania" - to u mnie zawsze mogę coś podpowiedzieć, nie wiem jednak czy o to właśnie chodzi w tym wierszu, zaryzykuję: 1+1+1=1 podobnie powinno być w małżeństwie: 1+1=1 teoretycznie wszystko jest proste... a każde równanie ma swoje rozwiązanie
zak stanisława Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sosen,nie musisz łapać, podaruje ci z chęcią, mam 4.
Anna Siedem Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 A ja miałam kiedyś czarnego kota, ale przepadł gdzieś bez wieści...
M._Krzywak Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 A ja radzę czytać Sienkiewicza - tam pono jest wszystko :))) Plus. Pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko że teraz jesteśmy mądrzy. Gdy wynik już znany, że tak powiem po szkodzie. Tylko czy szkoda to jest? W moim przypadku nie. Chociaż wcześniejsza znajomość kilku niewiadomych mogłaby znacząco wpłynąć na końcowy wynik. Wiersz nie jest skargą a raczej "rozliczeniem". Ale kręce :))) Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kota też mam. Jednego w głowie, drugiego żywego. Może mi pomoże :))) Pozdrawiam Ps. Chyba raczej kot Ciebie. Mówię tak ze swojego doświadczenienia ;))
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli chodzi o drugie równanie to zgadzam się całkowicie. Natomiast drugię odgaduję na dwa sposoby: drugie + potomek lub ... :))) Zawsze są to jakieś rowiązania :))) A na poważnie to wszystko kryje się w odpowiedzi dla Stanisławy. Pozdrawiam serdecznie
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też czytam i to dość często :) I faktycznie wszystko jest :)) Dzięki i pozdrawiam
IN Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 bardzo podoba mi się zarówno ujęcie tematu jak i konstrukcja wiersza i myślę, że odbieram go mniej więcej prawidłowo ;) pomimo tej całej matematyki jest dość subtelny czuć delikatne napięcie na linii D - M ja oczywiście wybajałam sobie własną bajkę a propos ;) +++++++++ :)))
Piotr_Jasiński Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli tylko bajka ma dobre zakończenie to jestem zachwycony ;))))) A na pięcie które wychwytujesz jest, myślę dokładnie takie jakie chciałem ująć. Dziękuję serdecznie i równie serdecznie pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kota też mam. Jednego w głowie, drugiego żywego. Może mi pomoże :))) Pozdrawiam Ps. Chyba raczej kot Ciebie. Mówię tak ze swojego doświadczenienia ;)) Jednego łapię (albo on mnie) drugiego mam na głowie trzeci - kot wewnętrzny i drapie
Reni Her Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Podpowiem, gdy pl sam zadecyduje co dla niego jest lepsze i czego oczekuje od życia, wówczas rozwiązanie samo przyjdzie...;) pozdrawiam R.
Piotr_Jasiński Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Peel jest zdecydowany od dawna - przede wszystkim nie chce szkodzić. A że chciałby wiedzieć? Poczuć nieco pewności. No cóż - ludzka natura - ciekawość :) Dlatego czeka na podpowiedź. Co wyjdzie z równania gdy się pozna iksy i igreki. Może znajdzie możliwość rowiązania tej łamigłówki z pożytkiem dla wszystkich. Pozdrawiam również
Marlett Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Piotrze! Wiersz bardzo podobał się w W. Już o tym pisałam...i dalej nie podpowiem. Poszukujmy właściwych, potrzebnych danych. +++ Radości.
Piotr_Jasiński Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Marlett. A wiesz ile przyjemności może być w szukaniu.Tej jednej właściwej odpowiedzi :))) Pozdrawiam równie radośnie
Rekomendowane odpowiedzi