Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziś księżyc zapragnął
straszyć bliskością
na dywanie układam
kruche puzzle marzeń
myślał że sypnie złotym proszkiem
i będzię mieć z głowy cały świat
bezwsytdnie okradając go z czasu
dasz wiarę?

Opublikowano

wróciłaś :) pamiętam ten tekst, to już jakiś czas temu było...:)
przeredagowałabym wersyfikację :

dziś księżyc zapragnął
straszyć bliskością
na dywanie układam
kruche puzzle snów

myślał że sypiąc złotym
proszkiem będzię mieć z głowy
cały świat
bezwsytdnie okradając go z czasu
dasz wiarę?

oczywiście to tylko moje widzi mi się :)
można przecież dać bez tytułu, np. tak:
*** dziś księżyc zapragął

pozdrawiam Cię/a

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Bułka z masłem Tkwią całoroczne za piedestałem, na którym pączek z lukrem i różą, bochen pachnący nawet na wagę. W różowej szmince zachłannej majem. Ziarenkiem w ziarnach — ta, co zachwyca — pieguska fitness albo chorwacka, wszelako bułka — każda — zasadzką. Mariaż z rutyną na krajalnicach. I nie zapomnij, liczysz się sama. Jak znakomicie konserwowana. Szminka nie starta? Ach, wytrzymała…       Oni to lubią jeden chce porwać drugi chce trzymać latawce w rękach obu dziewczyna w nadmiarze słów nadmiarze myśli porównujemy się najpierw czyści                    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie prościej było po prostu napisać "swoimi słowami" zamiast mnie edukować  :) Pisanie w smartphonie ma pewne wady, chyba o tym wiesz?   ups...pewnie nie używasz   
    • Była manna na pustyni, na pustyni był też post, aby raczyć się świerszczami i poprawiać "duch swój" - los.   Pzdr. :-)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Trzeba było nie wyjeżdżać, lepsi by zostali. Albo: Nie myli się tylko ten, który nic nie robi.   Niemniej, dobrze, jeśli nikt nie zginął. PZdr. Źli elektrycy - ale to już było.. I nie wróci więcej... Choć w papierach coś przybyło... ;-)
    • Zapewne to, co się da lub można nazwać prosto, lepiej tak nazwać. Czasem jednak i ta nieszczęsna poezja też się do czego może przydać.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nim coś się stanie czy im?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...