adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Kamienny książę rozłożył ręce pobłogosławił cichym rozstajom nie było stać go dzisiaj na więcej dżinsami spranymi dłonie zajął nad wyznawcami frasobliwych głów tysiące podparł w myślenia gestach silny lecz słaby – nie wygląda zdrów po snach w podróży została reszta kto barwy życia w słoiki złoży? polne kwiaty w bukiety pozbiera? w odruchu krzyknie głośno: o Boże!? jaka ręka łzy z twarzy pościera? Adam Sosna(2007.04.29)
Piotr_Jasiński Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedna mała moja sugestia powyżej. U Ciebie jest 11 sylab, a w pozostałych 10. Tak by było równo :) A ten wers wogóle kiepsko się czyta ze względu średniówki. Może coś w tym guście: "i wytrze twarze pokryte łzami?" Całość ładna, równa i rymowana :))))))) Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Dzięki Piotrze ad1 to mój błąd ewidentny i Twoja rada mnie ratuje (i raduje) ad2 jest trudniejszy - ze względu na rym: nazbiera -> teraz muszę jeszcze szukać ( i szukam - też mi zgrzyta) dzięki
Piotr_Jasiński Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 "jaka ręka łzy z twarzy pościera?"
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bomba dzięki do Jasińskich z pielgrzymką muszę !!!! wdzięczność!!!
Piotr_Jasiński Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Z pielgrzymką niekoniecznie ale jakbyś przypadkiem miał jakiś antałek do opróżnienia to się polecam :)))
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Piotr Jasiński to będę pamiętał jak co znajdę i Twoje wypiję a jak się spotkamy to nie będę z pustymi rekami dzięki bardzo bardzo bardzo serdeczne
Piotr_Jasiński Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Ja również do skąpców się nie zaliczam:) Więc się na pewno do kompletu coś znajdzie. Ale i tak jest mi miło że się przydałem.
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Piotr Jasiński tak i napiszemy razem wiersz pod zgrabnym tytułem:rzygałem pod PKiN kulturalnie :):):)
zak stanisława Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kamienny książę rozłożył ręce pobłogosławił cichym rozstajom nie było stać go dzisiaj na więcejspranymi dżinsami dłonie zajął---??? pozdres
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 zak stanisława to pod Domem Chłopa było :):):) spranymi dżinsami dłonie zajął - było pod kapliczką spał w spranych dżinsach chłopak w okularach ręce w kieszenie włożył
zak stanisława Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiadomo, swój do swego... he he
adam sosna Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 zak stanisława bo za wózek (inwalidzki) złapię konia złapię i zaoram Ci pod oknem :):):)
Judyt Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 "silny lecz słaby – nie wygląda zdrów po snach w podróży została reszta" nieczego sobie, nie od święta, całość, a puenta pytajnikowa mniam, bardzo:), pozdrawiam ciepło
adam sosna Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Judyt wystarczy "pozdrawiam" - "ciepło" w tym upale katuje dzięki dzięki
Lena Achmatowicz Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 silny lecz słaby - to bym zmieniła. reszta ciekawa. ma klimat. chyba najbardziej mnie się podoba przejście z 1 do 2. serdeczności
Marlett Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Zamyśliłam się. Świątki kojarzę z frasobliwością i odnajdują tu głębszą myśl... Znam postać .....Frasobliwego. Słoneczka:))
Judyt Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) zmienna pogoda, pozdr. -ciepło;) że upał(hm)
Reni Her Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 kto polnych kwiatów bukiet nazbiera? kolory życia w słoiki złoży? to najbardziej mnie ujeło, jak i cały wiersz ;))) pozdrowionka R.
adam sosna Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Lena Achmatowicz było: mocny lecz słaby ale kontrapunkt był od początku
Rekomendowane odpowiedzi