marek dunat Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 dzwonisz do mnie Walerio późną nocą ospale słowa cedząc przez przebrzmiałe nuty zaciśniętych ust śliniąc palce czytam książkę pisaną alfabetem Braila To nie Petrarka przelatuje wiosennym meteorem a znaczenia zupełnie się wypaliły Przekonaj mnie Walerio że śmierć to tylko przełamanie swej niemocy , powiedz że cenisz Ginsberga , a wtedy zakrzywimy przestrzeń znacząco zbliżając sie do siebie i pozbawiając limesów Dzwonisz do mnie Walerio a przecież ta noc zupełnie nie nadaje się do pisania wierszy , a słowa pokryte są laką z macicy perłowej skorupą solidniejszą od żelbetonu. Anathema 62 szczyrk 08.03. 2007
Dorma Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Wiersz nie jest zły, ale mam pewne pytania: 1. Co to jest laka z macicy perłowej? 2. Jak można zadzwonić ospale? Wolniej się chwyta słuchawkę, czy może sygnał połączenia jest dłuższy?
marek dunat Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 perła wewnątrz jest wyścielona opalizująca substancja zwaną ,, macicą perłową ,, chińczycy i ludy zamieszkujące malezje robią z macicy rodzaj laki , która pokrywają naczynia , wyroby ozdobne , itp. zadzwonić ospale można . podasz mi nr tel. zadzwonię do Ciebie i zobaczysz jak to jest ;) cieszę sie ,że się podoba . zapraszam do innych Walerii. gdzieś tu powinno sie ich kilka krzątać .
Dorma Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wyjaśnienia. W sumie chodziło mi tylko o słowo: laka :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 pani Waleria musi być naprawdę niecierpliwa, hi albo lubi przeszkadzać, wiele pań w ten spsób pojmuje, jak facet coś w nocy dziarga, hihihihi nie piszę, że wszystkie takie są, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
marek dunat Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 no widzisz Nagietko , jest jak mówisz ;) , czasami jednak trafia sie miła osóbka i juz wydaje Ci sie ,że ospale nocą , kulturalnie sobie pokonwersujesz i okazuje sie ,że najważniejsza była jednak jakaś ,,laka,, . :( eeech los nieszczęsny.
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też to czasem mam, hihihihi tylko inaczej się to nazywa, hihihihi z ukłonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Waleria wie w czym rzecz( już ją Lubię), wie kiedy należy panu poprzeszkadzać coby nie "dziargał" pozdrawiam ciepło,ES
marek dunat Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 eech psze pani ;). z tym dziarganiem jak z niespaniem , niespełnieniem , niedorobieniem :) . zapraszam do następnej Walerii na kawke , kiedy już limity następna Walerie wpuszczą . dziękuje za odwiedziny .
zak stanisława Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i owszem, tylko czarną nie zakrapianą sroką.....;))) pozdrawiam jeszcze raz ES
pathe Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 słowa cedząc przez przebrzmiałe nuty zaciśniętych ust możesz mi drogi autorze to wytłumaczyć? więcej nie znaczy lepiej
marek dunat Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zgadzam się z Tobą Droga pathe w całości . cytowany fragmencik znaczy dokładnie to co znaczy pointa Twojego komentarza. ;) słowa , które brzmią przebrzmiałą melodią przechodza czasm jakby niechciane , jakby przez zaciśnięte usta . więc może lepiej byłoby ich nie wypowiadać ? pozdrawiam .
Lilianna Szymochnik Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 To jest dialog jakby urywkiem z książki pisany,a nie wiersz.
marek dunat Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 miło ,że tak to odebrałaś . to próba tzw. ,,prozy poetyckiej,,. cos takiego istnieje Droga czytelniczko . pozdrawiam .
Lilianna Szymochnik Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Tak mam takie wymuszone zbliżone wiersze do prozy. Wtedy szukałem innego przekazu i nurtu w poezji. I dalej szukam.
marek dunat Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 życie pani Walerii takie właśnie jest . wymuszone i prozaiczne. a tak bardzo chciałaby mieć ułożone w piękne poetyckie wersy . cieszę się ,że udało mi sie to przekazać . powodzenia w poszukiwaniach i ... zapraszam do dalszych części pani Walerii. ;)
Ewa_Kos Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Podoba się, bardzo:))) Pozdrawiam serdecznie:)) EK
marek dunat Opublikowano 20 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 dziękuję serdecznie . zapraszam do drugiej części pani Walerii. :)
Rekomendowane odpowiedzi