adam sosna Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Stał w tłumie płakał – nóżki bolały wysoko w smrekach* prawie w niebie człowiek na chwilę przemieniony leciał nie przyszli zobaczyć kto dalej przyszli po nadzieję głupie słowo? rozeszli się spokojnie uśmiechnięci ktoś podniósł czapeczkę zrobioną z czerwonej miłości spadła w podmuchu wyjazdu w pustą płaszczyznę na jutro Adam Sosna(2007.02.28) smrek – w gwarze górali to świerk, spotkałem także to słowo w znaczeniu „choinka”, wyczułem że odnosi się raczej do kształtu.
Marlett Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 ''przyszli po nadzieję'' potrzebna by żyć
Piotr_Jasiński Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 O Małyszu ten wiersz? "człowiek na chwilę przemieniony leciał" "nie przyszli zobaczyć kto dalej przyszli po nadzieję" I jeszcze te smreki - jak w Tatrach. Tak mi się skojarzyło. Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo potrzebna
adam sosna Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie to nie o Małyszu a smreki? to raczej kształt
Marlett Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 ktoś podniósł czapeczkę zrobioną z czerwonej miłości bardzo wymownie PozdrawiaM.:)))
IN Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 mnie ten wiersz skojarzył się z Naszym Papą :)))
adam sosna Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 IN Tak wysoko nie sięgam wspomnienie jest znacznie starsze
adam sosna Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trzeba sprzątać po naszych idolach
Marlett Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 głupie słowo? to zależy od punktu widzenia i kąta spojrzenia
adam sosna Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Marlett jest nawet takie powiedzenie i wielu powtarza je nie zastanawiając się nad tym co mówi
Marlett Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może nadzieja jest matką ludzi nieszczęliwych jeśli nieszczęśliwy -to głupi?
adam sosna Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a może nadzieja jest matką ludzi nieszczęliwych jeśli nieszczęśliwy -to głupi? nieszczęście - uczucie głupota - stan umysłu to para?
Marlett Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 mądrym też trafiają się nieszczęścia nawet bardzo mądrym
adam sosna Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 zdaje się, że za temat ciężki zabraliśmy się nikt pomagać nie chce szczęście czy nieszczęście - stan ducha głupota czy mądrość - stan umysłu nadzieja między nimi?
adam sosna Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Marlett dzięki dzięki dzięki za wiatr w M
Ewa_Kos Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Bardzo mi się podobaja wspominania sosny.:))) Cała ostatnia strofa baaaardzo! Pozdrawiam i plus(k)am :)))
Rekomendowane odpowiedzi