Marlett Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 sól rozpuszcza pod skórą cienką warstwę lodu krystalizuje ostatnie słowa adrenalina rozpięta na pręgierzu nie wywołuje zawrotów głowy u rycerza z podniesionym mieczem namydlone ciało mięknie nie ma zgrubień na-pięcie tylko chłód po prysznicu
Spiro Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 o, prysznic nie odcisnął się na plecach i już mniej mi się kojarzy. jest co prawda jeszcze podniesiony miecz rycerza ;) pokrętnie, ale ładnie. chociaż muszę stwierdzić, że wyczuwam w PL rezygnację, która mnie przygnębia pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jesteś tutaj - to dobrze ++
zak stanisława Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 namydlone ciało mięknie nie ma zgrubień na-pięcie---{spada pod prysznicem?, eee jakieś odwrotne...:):):)} tylko chłód po prysznicu jeśli napięcie spada i występuje chłód, to na pewno był to prysznic słów. pozdrawiam Marletto, Stanka
M._Krzywak Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ciekawe, jak by poszło z interpretacją. Ja mogę dać podpowiedzi - o kim jest w 1 strofie - co się dzieje w 2 - i jaki z tego wniosek w 3 Ja mam oczywiście koncept - ale boję sie iść na pierwszaka. Tym niemniej dobre, z jednym ale: "krystalizuje ostatnie słowa" - jakby te "słowa" np. na "dźwięki" przemienić byłoby bardziej fajne (hehehe). Podoba się. Pozdrawiam.
Piotr_Jasiński Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Nadal mi się podobają skojarzenia. Bardzo mi on pasuje do mojego obecnego stanu emocjonalnego. To tak a propos "na-pięcie". Pozdrawiam
Tomasz_Biela Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 sprawia wrażenie niewypełnionego niedokończonego ale wersyfikacją pokazujesz klase wieczności.
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spiro! Rezygnacja? Być może.Czasem rezygnacja jest zbawienna:)) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chłód po zimnym prysznicu...albo po zimnych ogniach. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powiem szczerze. Dźwięki były fałszywe, więc popłynęły w siną dal..... PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może zacytuję pewnego mądrego człowieka; ''wiersz tworzy również czytelnik'' PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może lepsze to niż przepełnienie dziękuję radości
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. potwierdzam mhmmmmmmmmm PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak jutro będę zmowu ma miejscu pozdrawiam
Spiro Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 chyba, że wyjdziesz z siebie ;)
Marlett Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. raczej nie grozi otwieram okno Słońca:)))
Ewa_Kos Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Całość mi się bardzo podoba a w trakcie czytania pierwszego o rycerzu przeczytało mi się " z podniesioną przyłbicą" zamiast miecza i przez to chyba jeszcze co innego przyszlo na myśl:))) Pozdrawiam serdecznie:))) Przepraszam, że teraz, ale z czasem miałam problem:( EK
Marlett Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo! dodrze,że wspomniałaś o rycerzu. Wiem,że Czytelnicy pytają; -co ono tu wyprawia? Chcę wyjaśnić. W Poznaniu niedaleko Ratusza znajduje się pręgierz. Na głowicy kolumny stoi postać kata, w stroju rycerza z uniesionym mieczem, który symbolizuje tzw. "prawo miecza", czyli prawo do ferowania wyroku śmierci. -to cała prawda. Dziękuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi